Dominic Fritz: peste 100 de clădiri au fost obținute de anumite clanuri prin metoda cumpărătorului de bună-credință – cazurile prezentate până acum sunt doar vârful iceberg-ului

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a vorbit, într-o emisiune la Tele Europa Nova, despre bătălia pe care o duce privind recuperarea patrimoniului orașului.

Edilul a explicat că până acum autoritățile statului au asistat pasive la încălcarea legii, iar cazurile prezentate până acum sunt doar vârful iceberg-ului.

Dar ca să răspund la întrebarea dumneavoastră, așa cum am spus și data trecută, ce am văzut pe strada Cezar, ce am văzut pe malul Begăi este doar vârful iceberg-ului. Eu mă aștept ca nu doar în următoarele două săptămâni, nu doar în următoarele două luni, nu doar în următorii doi ani, ci în următorul meu mandat, poate chiar în următorii opt ani, această tema să fie una dintre cele mai importante teme pentru Timișoara. Și încă o dată, aici vorbim de două lucruri în același timp. Vorbim de recuperarea terenurilor pentru un folos real, pentru timișoreni, adică pe malul Begăi, acum, la ora asta, se joacă basket unde era închis înainte. Pe vila de pe Loga pe care am recuperat-o, o să fie o grădiniță acolo și așa mai departe. Deci un folos real, dar este și o luptă pentru dreptate, este și o luptă pentru demnitatea orașului, pentru că timișorenii au urmărit timp de 30 de ani această prădare, cu complicitatea administrației, cu complicitatea statului și au pierdut de fapt încrederea că ar mai putea să vină acest moment în care noi împreună spunem stop și noi împreună spunem nu se mai poate. Și acum a venit acest moment și tocmai asta este miza uriașă în 9 iunie și tocmai de aceea votul pentru 9 iunie, votul pentru continuitate în 9 iunie este un vot pentru această campanie de recuperare să poate să continue și în următorii patru ani“, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai spus că peste 100 de clădiri au fost obținute de anumite clanuri prin metoda cumpărătorului de bună-credință

Acțiuni penale care nu s-au dus la bun sfârșit din partea primăriei, cum a fost și cazul pe Villa Loga 52,unde a existat un proces penal care s-a sfârșit cu anularea tuturor actelor de vânzare-cumpărare, dar unde primăria domnului Robu pur și simplu n-a mai făcut nimic și atunci ei iarăși au putut să fure această vila. Și apropo, asta a fost cumva marea…strategie a clanurilor, adică au falsificat unele documente, așa și au însușit o casă sau un teren și după aia au făcut atâtea vânzări și cumpărări subsecvente. Că al cincilea cumpărător putea să spună că el n-a mai știut nimic, că el este cumpărător de bună credință și de aceea nu mai e voie să se iei înapoi, chiar dacă la începutul acestui lanț a fost un act de fraudare. Astea s-a întâmplat în Timișoara pe banda rulantă. Avem un celebru clan care are peste 100 de clădiri obținute prin această formă. Le-am pus atunci la ceartă pe strada Cezar am spus, dar voi de unde aveți de fapt banii ca să vă cumpărați atâtea clădiri? Răspunsul a fost o să te cumpăr și pe tine. Asta a fost celebrul răspuns. Deci ce vreau să spun este că eu nu sunt prim procuror nici al țării, nici al orașului și sunt anumite spețe penale pe care nu le putem rezolva, cel puțin nu singur. Dar sunt anumite lucruri pe care le putem face, unele pe care le putem face imediat pentru că se ocupă în acest moment domeniul public în mod ilegal și fraudulos acolo. Sunt și recunoscător unor cetățeni care încep să semnalizeze anumite situații și să mă ajute pe mine, să mă caute, prinde lume curaj“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole