Dominic Fritz nu are Covid-19, deși ieri s-a întâlnit cu infectatul de Alin Nica, fiul satului Dudeștii Noi

Primarul Timișoarei nu este infectat cu Covid-19, cel puțin deocamdată, deși ieri a participat la un eveniment alături de șeful CJ Timiș, Alin Nica, care astăzi a descoperit că este pozitiv.

“În cursul zilei de ieri, dl. primar Dominic Fritz a participat împreună cu dl. Nica la o conferință de presă, la Reșița. Pe tot parcursul acestui eveniment dl. primar a respectat toate regulile de siguranță, deci nu este considerat contact direct, conform normelor în vigoare. Dl. primar a efectuat ieri un test PCR la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, deoarece astăzi este invitat la Novi Sad, la o întâlnire cu primarul acestui oraș și la ceremonia de deschidere a anului în care acest oraș va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii. Testul a ieșit negativ. Domnul primar a repetat testul în această dimineață, iar rezultatul a fost, din nou, negativ“, se arată într-un comunicat al Primăriei Timișoara.

Câteva ore mai târziu, primarul Timișoarei a făcut o postare pe pagina sa de Facebook de la Novi Sad.

“Mă aflu la Novi Sad, oraș înfrățit cu Timișoara, care de astăzi este Capitală Europeană a Culturii. Prima întâlnire oficială a fost cu primarul orașului Novi Sad, Miloš Vučević, care mi-a împărtășit experiența lui în pregătirea acestui titlu. La fel ca Timișoara, și Novi Sad a trecut prin multe greutăți până acum, dar, cu ajutorul comunității a reușit să le depășească și sunt convins că va fi una din capitalele culturale europene de succes. Am mai discutat cu Miloš Vučević și despre oportunitățile de colaborare între cele două orașe și l-am invitat să viziteze Timișoara. Novi Sad este un oraș frumos, care merită vizitat de cât mai mulți timișoreni mai ales în acest an și sunt sigur că și Timișoara va găzdui numeroși turiști sârbi anul viitor. Avem multe lucruri care ne apropie cultural și istoric, iar acum avem și șansa de a construi multe proiecte împreună“, a scris Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole