Dominic Fritz: ne-am pregătit cu 650.000 de luminițe de sărbători – extindem iluminatul festiv pe Malul Begăi, Bvd. Revoluției și Proclamația de la Timișoara

Primăria Timișoara anunță că s-a pregătit temeinic pentru perioada sărbătorilor de iarnă în privința iluminatului festiv, mai ales că anul viitor este anul Capitalei Culturale Europene.

La anul Timișoara e Capitală Culturală Europeană cu motto-ul Luminează Orașul Prin Tine. Ne-am pregătit deja cu 650.000 de luminițe de sărbători și extindem iluminatul de sărbători și în zone unde nu a mai fost instalat până acum: de exemplu Malul Begăi (între Maria și Michelangelo), Bvd. Revoluției și Proclamația de la Timișoara. Echipele noastre lucrează activ deja la instalarea lor, cu atât mai mult cu cât, anul acesta, avem cu 100.000 mai multe decât anul trecut. Și nu, nu ne e frica de facturile la energie“, a declarat primarul Dominic Fritz.

Iluminatul cu LED de pe Aradului, Torontalului și Sever Bocu a dus la reducerea facturilor la energie cu până la 70%, susține municipalitatea.

Am făcut investiții serioase anul acesta în iluminatul public, fapt pentru care consumul de curent estimat de noi este similar cu cel de anul trecut. Am modernizat iluminatului public pe Căile Aradului, Torontalului și Sever Bocu, unde s-au montat becuri LED și a fost instalat un sistem de control de la distanță a intensității luminii. Astfel, aici,  am ajuns la o scădere a facturilor la energie cu până la 70%. Mai mult decât atât, acolo unde a fost posibil, am schimbat becurile clasice cu LED, care au un consum de curent mult mai redus. Cum s-ar spune : “Cine dă, lui își dă…“ . Toate investițiile pe care ne-am luptat să le facem până acum încep să dea roade, si noi ne permitem să nu mai strângem cureaua“, a mai precizat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole