Dominic Fritz: am semnat contractele de proiectare pentru modernizarea Colegiului Henri Coandă și Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară – investițiile se ridică la 55 de milioane lei

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, marţi, că elevii a două licee se vor bucura de investiţii în reabilitare termică şi energie verde, fiind semnate în acest sens contractele de proiectare pentru Colegiul Tehnic „Henri Coandă” şi Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară.

Pregătim următoarea rundă de investiţii în şcoli, finanţate cu fonduri europene, pentru ca să oferim elevilor condiţii moderne de studiu. (…). În total reabilităm opt clădiri, instalăm patru staţii pentru vehicule electrice, introducem surse sustenabile pentru energie, dar şi sisteme inteligente de management energetic„, a declarat Dominic Fritz, într-un comunicat de presă.

Trei corpuri de clădire de la Liceul Alimentar vor fi reabilitate termic în mod integrat. Va scădea astfel consumul de energie pentru încălzire şi răcirea claselor, precum şi costurile aferente pentru utilităţi. Valoarea contractului de proiectare este de 159.800 lei (fără TVA).

Pentru Liceul „Henri Coandă”, lucrările planificate sunt de reabilitare termică prin termoizolarea faţadei şi a acoperişurilor, înlocuirea tâmplăriei şi construirea unui punct termic care să deservească toate clădirile aferente liceului. Vor fi reabilitate şcoala, internatul, cantina, sala de sport şi clădirea cu ateliere. Valoarea contractului de proiectare este de 175.000 lei (fără TVA).

Sursa de finanţare pentru cele două obiective sunt fonduri de la bugetul local şi fonduri nerambursabile prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Valoarea totală a investițiilor prevăzute pentru cele două şcoli este de peste 55 de milioane lei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole