Dominic Fritz: maternitatea Odobescu funcționează în condiții improprii – solicit forțelor politice să ne unim pentru a obține 150 de milioane de euro din PNRR pentru construcția noii maternități

Consiliul Local Timișoara a aprobat prelungirea contractului de închiriere pentru clădirea în care funcționează Maternitatea Odobescu.

Potrivit primarului clădirea este improprie și se dorește construcția unei noi maternități.

Le-am spus consilierilor locali că îmi doresc să fie ultima oară când suntem nevoiți să prelungim acest contract.  Dacă toate forțele politice ale Timișoarei s-ar uni, am putea obține 150 de milioane de euro din PNRR pentru construcția noii maternități.  În 12 octombrie, guvernul a dat o hotărâre prin care stabilește cum vor fi selectate 25 de obiective medicale dintr-o listă scurtă de 49 pentru a fi finanțate din fonduri europene PNRR. Proiectul noii maternități a Timișoarei este pe această listă scurtă, iar după criteriile stabilite ar trebui să aibă șanse bune. Dintre toate proiectele de pe listă, este probabil cel mai avansat: așteptăm doar finanțarea pentru a putea începe lucrările. Proiectul a fost început în timpul administrației PNL, ministrul Sănătății este de la PSD, iar Autorizația de construire a fost semnată de mine.  Maternitatea nu este un proiect politic. E un proiect pentru Timișoara, pentru timișoreni, dar și pentru mulți alți oameni din întreaga regiune. Este momentul ca toate partidele să fie unite pentru proiectele vitale ale orașului“, a declarat Dominic Fritz.

O nouă maternitate este în construcție la ora actuală la Spitalul Județean din Timișoara, un proiect de 12 milioane de euro obținut de fostul șef al administrației județene, Călin Dobra.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole