Dominic Fritz “abuzat“ în direct de un timișorean când anunța “Marea Debarcare din fața Școlii“: învățăm din această experiență

Primăria Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, a realizat două puncte de drop-off speciale, pentru ca părinții să-și lase copiii în siguranță la școală.

Acestea au fost finalizate înainte de începerea anului școlar la Gimnazială nr. 2 (str. Mureș) și Gimnazială nr. 7 (str. I. Ionescu de la Brad).

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a mers la fața locului pentru a explica cetățenilor, printr-un video, cum se va realiza debarcarea copiilor din mașină, la primele ore ale dimineții când toată lumea e bosumflată și cu ochii umflați de somn.

Timișoara se mișcă. Suntem în Șagului la Școala Generală nr.2 și am amenajat aici o zonă de debarcare pe care aș vrea să o arăt. Vedeți aici în fața școlii am pus niște marcaje albastre unde părinții pot să vină câteva minute, să-și lase copilul li să meargă mai departe, așa fluidizăm traficul, nu mai este aglomerație așa de mare, dar mai ales copii sunt în siguranță. Și ca să fie și mai în siguranță am amenajat și o trece supraînălțată“, a descris, epic, Dominic Fritz.

La un momentul dat un cetățean care trecea pe trotuarul pe care primarul Timișoarei filma video-ul, probabil amintindu-și de sloganul “USR pe strada TA“, l-a “abuzat“ pe Dominic Fritz, stricându-i cursul epic al descrierii cu momentul istoric al “Debarcării din fața Școlii“. Omul voia să dea mâna cu primarul, însă cum primarul nu stă, fiind prins cu filmarea, îl trage de mână și smulge un “Bună Ziua“, îi urmează primarului “O zi Superbă“ și primește la schimb un “Merci“, două “Merci“, aruncate pe fugă. Video AICI.

O trecere supraînălțată aici, e un marcaj ca mașinile să încetinească aici, copii sunt protejați și de stâlpișori și de un marcaj și de treceri de pietoni. Deci, toată intersecția este mai sigură, asta vrem să facem în fața mai multor școli, este un proiect pilot, îl avem și pe Ion Ionescu de la Brad și învățăm din această experiență. Importat este ca, copii, să meargă la școală în siguranță. Timișoara se mișcă“, a completat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole