Dominic Fritz: în 2023 se termină șantierele de la cinema Dacia, Studio și Timiș, MultipleXity etapa I și Turnul de apă din Iosefin

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat că în 2023 se termină șantierele de la cinema Dacia, Studio și Timiș, MultipleXity etapa I și Turnul de apă din Iosefin.

Edilul a explicat că în 2022 municipalitatea a avut în lucru construcția a 82 de clase noi la școli și licee din Timișoara.

Sunt recunoscător pentru tot ce am reușit să facem pentru Timișoara împreună. Am investit anul trecut peste jumătate de miliard de lei, un record absolut pentru Timișoara. O parte din lucrările care au dat peste cap traficul în Timișoara le închidem anul acesta. Cum sunt șantierele de pe Cetății și Bogdăneștilor sau lucrările de schimbare a rețelei de termoficare. Tragem tare să aducem la un stadiu cât mai avansat șantierele de pe Vidrighin, pasajul Solventul și lucrările Aquatim de înlocuire a rețelei de apă canal. Terminăm toate cele patru spitale pe care le avem în lucru: noul spital de copii unde miza e să obținem finanțare prin PNRR ca să îl dotăm, clinicile ORL și cea de Balneo și noul Centru de recuperare pulmonară de la Babeș.  Puțin mai bine va fi și cu transportul în comun, pentru că vor veni noi tramvaie și autobuze electrice. Cele două finanțări istorice pe care le-am câștigat în această iarnă, din fonduri europene, în valoare de 400 milioane de lei ne permit să înlocuim toate cele 150 de autobuze, tramvaie și troleibuze care circulă în prezent în oraș“, a spus Dominic Fritz.

Primăria Timișoara a câștigat finanțări europene în valoare de peste 530 de milioane lei.

Am avut în lucru construcția a 82 de clase noi la școli și licee din Timișoara. Mai mult de jumătate din ele se vor finaliza anul acesta. Terminăm campusul Lenau, cele două corpuri noi de la școala 30 din Soarelui, Liceul Ungureanu din zona centrală, sau Grădinița 33 din Tipografilor. Vom continua lucrările la noile corpuri de clădire de la Waldorf, la generală 25 din Girocului, la generală 13 și începem lucrările de extindere a școlii gimnaziale 15 din zona Chișodei. În 2023 se termină și șantierele de la cinematografele Dacia, Studio și Timiș, precum și MultipleXity etapa I și Turnul de apă din Iosefin. Avem în lucru documentațiile pentru modernizarea unor zone importante ale orașului, cum este regenerarea zonei Traian, Magistrala Verde care traversează trei cartiere din Șagului până în centru sau transformarea zonei Dacia. Am lansat licitația pentru un stadion al orașului, de 9.000 de locuri, în Buziașului. Dar am și câștigat finanțări europene în valoare de peste 530 de milioane lei care se vor vedea în următorii ani în școli verzi, troleibuze, autobuze și tramvaie, unități de învățământ și spitale moderne“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole