Drumul expres Lugoj-Craiova – au fost depuse 5 oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate

Ministerul USR+ al Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat astăzi stadiul licitație privind realizarea studiului de fezabilitate pentru viitorul drum de mare viteză care va lega Lugojul de Craiova.

“Dovadă că veștile bune nu vin nici ele singure: astăzi s-au depus 5 oferte în cadrul acestei licitații. Proiectul este unul esențial pentru asigurarea unei conexiuni moderne și rapide între două dintre regiunile țării, Oltenia și Banat. Autostrada/drumul expres va avea o lungime de circa 250 de km și are avantajul de a fi lansat/ă pe un model nou de caiet de sarcini care vine în ajutorul proiectantului, pe de o parte (prin stabilirea unui calendar clar de termene și plăți) și, pe de altă parte, avantajează și beneficiarul care primește la final un studiu de fezabilitate foarte detaliat (un așa-numit „preliminary design”). Acesta va permite, pe viitor, lansarea unei licitații pentru proiectare și execuție, având la bază un SF care elimină surprizele neplăcute de pe traseu, dar care dă, în același timp, constructorului libertatea de a inova și adapta proiectul“, a spus Cătălin Drulă.

Se închide traficul pe Bogdăneștilor

Până în septembrie, nu se va mai circula pe Calea Bogdăneștilor, pe tronsonul cuprins între str. Războieni și str. Tacit, iar traficul rutier va fi deviat pe străzile Dunărea, Războieni,…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole