Dominic Fritz despre “bichonul PSD“ care dă din coadă în fața USR: în Timișoara PSD este un partid mic, nesemnificativ – problemele căpușării instituțiilor publice sunt mai degrabă la PNL

Primarul USR al Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat joi, în emisiunea Jurnalul de Seară, la Digi24, că va candida pentru un nou mandat de primar al orașului, întrucât „a prins microbul Timișoarei” şi, alături de echipa sa, dorește să continue parcursul european şi modern al municipiului.

Dominic Fritz a fost întrebat în cadrul emisiunii de senatorul PSD de Timiș, Eugen Dogariu, care va fi atitudinea față de PSD Timiș în viitor, având în vedre că partidul, prin parlamentarii săi, a ajutat de mai multe ori proiectul privind Capital Europeană a Culturii.

Primarul Timișoarei a răspuns că:

Succesul Capitalei Culturale Europene se datorează energiei și creativității timișorenilor și nu parlamentarilor PSD, cu tot respectul“.

Referitor la colaborarea cu PSD, Dominic Fritz a spus că a avut o colaborare corectă, doar că partidul este mic, aproape nesemnificativ pe Timișoara. Fiind mai elegant și demnitar în funcție Dominic Fritz nu a putut însă să folosească apelativul corect, cel de bichon.

În Consiliul Local Timișoara, PSD a luat doar 3 din 27 de consilieri, deci PSD în Timișoara istoric este un partid mic, nu a fost la putere niciodată, nu a avut niciodată primăria și asta și înseamnă că problemele căpușării instituțiilor publice din Timișoara este mai degrabă o problemă ce se regăsește la PNL, domnul Robu s-a înconjurat ca orice narcisist de oameni care au acum probleme penale, sunt condamnați pentru șantaj sau dați în judecată. Deci, PSD tocmai pentru că a fost un partid mic aș vrea să spun nesemnificativ are o atitudine destul de constructivă și eu am găsit întotdeauna un interes pentru proiectele orașului sau cel puțin nu au fost interesați să blocheze doar pentru a pune bețe în roate proiectelor orașului. Și trebuie să spun, în ciuda tuturor diferențelor extraordinar de mari, mai ales cu președintele Camerei Deputaților, Alfred Simonis, am avut o colaborare corectă. Atunci când am avut diferențe de opinie sau nu am găsit un drum  corect fiecare ne-am spus părerea și acolo unde a putut să susțină Timișoara am acceptat acest sprijin“, a spus Dominic Fritz.

Moderatorul Cosmin Prelipceanu a anunțat că îl sună pe Nicolae Robu s intervină dacă dorește, ceea ce nu s-a întâmplat, deoarece numele acestui a fost invocat, moment în care Dominic Fritz a fost ironic cu fostul primar, făcând aluzie că are nevoie de cineva care să-l asculte:

Sunați-l, sunați-l, o să se bucure…mai ales dacă îl ascultați“, a spus Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole