Alin Nica înfrânt în instanță. Alin Popoviciu și Călin Roman rămân membri ai PNL Timiș

Pe 5 octombrie 2020 presa locală era invadată de următoarea știre: “Șeful interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a declarat că pentru doi dintre consilierii judeţeni PNL, Alin Popoviciu şi Călin Roman, care au probleme de imagine şi nu au renunțat la mandatele de aleşi în forul legislativ timişean, va fi demarată procedura de excludere din partid. Alţi doi consilieri județeni liberali, Cosmin Ligius Buboi şi Nicolae Bitea, au renunţat la mandate”.

Intenția s-a materializat în 5 noiembrie 2020, când Biroul Permanent Județean al PNL Timiș a decis excluderea din partid ale lui Alin Popoviciu și Călin Roman, proaspăt aleși ca și consilieri județeni.

Era o acțiune fără precedent având în vedere că Alin Popoviciu a fost secretar general al PNL Timiș și a condus campania electorală în urma căreia Alin Nica a devenit șef al CJ Timiș, iar liberalii au câștigat cele mai multe fotolii de consilieri județeni. De cealaltă parte, Călin Roman este fiul fostului primar din Deta, Petru Roman, un pion important în angrenajul politic al zonei și o voce în interiorul partidului, iar primarii din BPJ au fost puși într-o situație extrem de ingrată, dar i-au dat până la urmă satisfacție lui Alin Nica.

Deși cei doi au contestat deciziile în forurile statutare și apoi în instanță, Alin Nica a continuat să se considere “Batman” și declara la 1 decembrie 2020 că: “(…)în ceea ce îi privește pe cei doi foști colegi, lucrurile sunt clare și am parcurs toate etapele procedurale interne privind excluderea celor doi(…)”.

În toată această perioadă, atât Alin Popoviciu, cât și Călin Roman au continuat să rămână consilieri județeni.

Timpul a trecut, chiar și vremea lui Superman a trecut, și iată că instanța de judecată “a dat cu Batman de zid”, iar Alin Popoviciu și Călin Roman rămân membri ai PNL Timiș, în urma unei sentințe care a fost pronunțată astăzi, 14 decembrie 2021.

Alin Popoviciu a declarat pentru Buletin de Timișoara că acum așteaptă să vadă dacă se va declara recurs la sentința de astăzi, dar așteaptă și reintegrarea în partid.

“Las justiția să își spună și ultimul cuvânt. Nu am vrut să plec niciodată din PNL și nu am făcut nimic împotriva partidului și deocamdată am reintrat în rândurile membrilor de partid. Aștept să fiu reintrodus măcar în grupul de whatsapp al consilierilor județeni PNL, pentru că am fost dat afară și de acolo, deși prin votul meu, în toată această perioadă, am votat proiectele PNL. În aceeași situație este și Călin Roman și încerc să-mi reiau activitatea dacă voi fi lăsat sau poate voi fi din nou exclus”, a declarat Alin Popoviciu.

Rămâne de văzut care va fi poziția publică a lui Alin Nica și PNL Timiș după decizia de astăzi a instanței, dar și a celor care prin votul lor au fost de acord cu excluderea celor doi.

PNL Timiș mai are pe masă un alt cartof fierbinte, consilierul local Raul Ambruș, proaspăt exclus și el din PNL, și care a contestat decizia, momentan în forurile statutare ale partidului, dar a înființat și o nouă mișcare politică Platforma Liberal Conservatoare.

Veștile proaste pentru Alin Nica nu se opresc aici, deoarece chiar astăzi Ludovic Orban a anunțat înființarea unui nou partid liberal – Forța Dreptei, care la nivel județean va intra în concurență cu ce a mai rămas din PNL Timiș, aflat într-o degringoladă totală de la preluarea sa de către “echipa câștigătoare”.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole