Dominic Fritz către șeful PSD Timiș, Alfred Simonis: s-a bosumflat – îl invităm să asculte fără aroganță

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, atrăgea ieri atenția într-o conferință de presă asupra proiectului mamut al CFR  de modernizare a liniei de cale ferată din Timișoara.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vineri, 4 noimebrie, la Timişoara, așa cum puteți citi AICI.

Dominic Fritz declara ieri că  “dacă proiectul este făcut prost, are potențialul să afecteze foarte puternic traficul, și de bicicliști și de mașini și de pietoni, și va despărți nordul de sudul Timișoarei și mai mult“.

Astăzi, șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, s-a simțit dator să îi ia apărarea nașului său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și prin intermediul unui comunicat de presă susține că primarul Dominic Fritz încearcă din nou să arunce praf în ochii timișorenilor, așa cum puteți citi AICI.

Primarul Dominic Fritz i-a răspuns liderului PSD Timiș, Alfred Simonis, printr-un comunicat de presă îl care îl îndeamnă să renunțe la abordări arogante.

Am citit cu surprindere declarațiile belicoase ale dlui deputat PSD, Alfred Simonis, în care îmi reproșa că pun ”bețe în roate” proiectului de modernizare a căii ferate din Timișoara. Declarasem ieri la conferință de presă că susțin proiectul, dar că este nevoie de un dialog cu Timișoara pentru a aduce claritate și îmbunătățiri documentației tehnice care se va elabora în următoarele luni.  Cum să catalogheze un (social) democrat o invitație la dialog ca “bețe în roate”? Domnul deputat a petrecut prea mult timp la București dacă crede că timișorenii vor accepta ca un proiect care e abia în stadiul de studiu de fezabilitate să fie dezvoltat mai departe fără implicarea și consultarea lor. Apelul meu de ieri exact despre asta vorbea: despre deschiderea unui dialog între CFR, Ministerul Transporturilor, echipa de proiectare și Primăria Timișoara și timișoreni. Dublarea căii ferate în Timișoara poate să devină un avantaj strategic de noi legături pentru oraș – sau o cortină de fier care desparte orașul în două, dacă e prost planificat și executat. În loc să sară în sus cu declarații politice, PSD ar fi bine să accepte realitatea administrativă, că un astfel de proiect mamut trebuie dezvoltat cu toți actorii implicați, inclusiv cu Primăria și mai ales cu timișorenii. În loc să fie bosumflat că primarul a îndrăznit să aibă o poziție nuanțată față de proiect, îl invităm pe domnul deputat Simonis să asculte fără aroganță observațiile pertinente din administrația locală și grijile societății civile. Asta dacă nu a uitat că timișorenii l-au trimis la București ca să reprezinte interesele lor, nu să apere orgoliile de partid”, a declarat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole