Dominic Fritz nu crede în girația suspendată anunțată de Sorin Grindeanu pe strada Enric Baader

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat, vineri, 4 noimebrie, la Timişoara, contractul pentru modernizarea Lotului 3 al liniei de cale ferată Caransebeş – Timişoara – Arad, pe care trenurile vor putea circula cu 160 km/oră.

Ministrul a subliniat că este un proiect care va avea impact asupra municipiului Timişoara, va avea patru pasaje peste calea ferată, dar şi lucrări de alte tipuri, pe lângă cele legate de modernizarea căii ferate şi care, după cele 42 de luni, va duce la îmbunătățirea condițiilor de călătorie pe acest tronson.

Între altele, vor fi construite două pasaje, unul în zona străzii Baader, de peste 400 de metri și un altul în zona străzii Ghe. Adam, lângă spitalul Victor Babeș, de peste 270 de metri, așa cum puteți pe larg în articolul de AICI.

Astăzi, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, care nu a fost invitat la conferința ministrului Sorin Grindeanu de semnare a contractului, deși proiectul este despre Timișoara, a declarat că dacă proiectarea și execuția vor ieși prost, întregul proiect poate deveni un coșmar pentru locuitorii orașului.

Dacă proiectul este făcut prost, are potențialul să afecteze foarte puternic traficul, și de bicicliști și de mașini și de pietoni, și va despărți nordul de sudul Timișoarei și mai mult. Vom urmări îndeaproape. Ne așteptam la o deschidere maximă și din partea ministerului și din partea CFR-ului, și a proiectantului pentru perspectiva locală, a timișorenilor și a municipiului. Dacă proiectul va fi făcut bine este un câștig pentru Timișoara. Contractul e semnat, este o conexiune cu Europa, nu mai poate fi oprit, dar este un mare DACĂ pentru că nu știm toate detaliile deoarece abia acum intră în proiectare, și dacă nu vom avea suficiente subtraversări, dacă ratăm șansa să avem stații acolo unde trebuie, dacă nu rezolvăm problema în Ronaț, sau dacă nu vom stabili exact cum va arăta acest sens suspendat la Baader atunci are potențialul să facă un mare deserviciu Timișoarei pentru un timp îndelungat“, a declarat astăzi Dominic Fritz, în cadrul unei conferințe de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole