Dominic Fritz: Campania “Timișoara pentru Ucraina” a prins viață – 30 de organizații se implică în acțiuni privind sprijinul umanitar și primirea refugiaților în Timișoara

Primarul Dominic Fritz s-a întâlnit astăzi cu mai multe organizații care își oferă sprijinul pentru a se implica în campanii de ajutorare a cetățenilor din Cernăuți și Ucraina, dar și pentru a pregăti primirea refugiaților în Timișoara.

“A fost plină, astăzi, Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara cu organizații dornice să întindă o mână de ajutor populației civile din Cernăuți și Ucraina. Campania „Timișoara pentru Ucraina” a prins viață azi din dorința timișorenilor de a nu rămâne pasivi la drama războiului și are ca principal scop transformarea energiei orașului în acțiuni concrete prin care răspundem la solicitări de ajutor venite din țara vecină, în special de la Cernăuți. Într-o criză umanitară cel mai important lucru este coordonarea eforturilor de ajutor. Altfel riscăm să creăm mai multe probleme decât rezolvăm. Mă bucur extrem de mult ca 30 de organizații timișorene și-a coagulat eforturile sub umbrela campaniei “Timișoara pentru Ucraina”, anunță primarul Timișoarei.

Fundația Comunitară Timișoara va gestiona acțiunile de ajutor

“Campania se va axa pe doi piloni: trimiterea de sprijin umanitar din Timișoara la Cernăuți și Ucraina, mai ales pe baza cererilor din orașul înfrățit Cernăuți, care momentan se confruntă cu un influx de mii de refugiați, și pregătirile necesare pentru primirea refugiaților în Timișoara. Prima măsură luată este înființarea unui cont în care se pot face donații, gestionat de Fundația Comunitară Timișoara cea care a administrat în mod transparent și eficient și campania Oxigen pentru Timișoara. Contul în care vă încurajez să faceți donații este RO28 RNCB 0255 1510 2294 0001, deschis la BCR. În scurt timp vom pune la dispoziție un website dedicat pentru informare, donații și implicare civică. Organizațiile care vor să se implice în această campanie pot să ne scrie la timisoara.pentru.ucraina@gmail.com“, a mai precizat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole