METEO. Vin ploile – cod galben și portocaliu până miercuri – cantitățile de apă pot depăși 40-60 l/mp și pe arii restrânse peste 70 -80 l/mp

ANM a lansat două avertizări meteo, de cod galben și cod portocaliu, de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi abundente.

Codul galben este valabil între 8 august, ora 12:00 – 10 august, ora 10:00.

La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Notă: în majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată.

Codul portocaliu este valabil între 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 10:00.

În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole