Dominic Fritz: avem 51 de blocuri reabilitate termic sau în șantier – pregătim marea reabilitare din Dacia, unul din cartierele cu o densitate, cu multe blocuri deja vechi

Programul de reabilitare termică derulat de Primăria Municipiului Timișoara include 3.400 de apartamente și peste 8.000 de locuitori care beneficiază sau vor beneficia de un confort termic îmbunătățit, comparabil cu cel al blocurilor nou construite.

Potrivit primarului Dominic Fritz, 51 de blocuri sunt deja reabilitate termic sau  se află în șantier.

În martie 2022 lansam primele licitații pentru reabilitare termică de blocuri. Acum, avem 51 de blocuri reabilitate sau în șantier. Nimeni nu mai credea acum doi ani că aceste blocuri se vor face vreodată și locatarii erau sătui de povești și promisiuni. Mă bucur că am reușit să sporim confortul pentru câteva mii de timișoreni și să schimbăm aspectul inestetic a câtorva zeci de blocuri gri. Acum pregătim cererea de finanțare pentru reabilitarea blocurilor din zona Dacia, unul din cartierele cu o mare densitate, cu multe blocuri deja vechi care au nevoie de lucrări. Avem la dispoziție peste 10 milioane de euro fonduri europene pentru asta și ambiția noastră e să-i folosim pe toți pentru modernizarea locuințelor timișorenilor“, a declarat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole