Consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, propune demolarea a peste 100 de garaje în Gh. Lazăr, Dâmbovița și Calea Șagului

Consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, a reluat vara trecută demersurile pentru deblocarea proiectelor ce priveau demolarea de garaje care sunt  fie construite ilegal, fie au fost abandonate și au ajuns adevărate focare de infecție.

Mai mult, alesul local a identificat 105 garaje care ar putea fi demolate în perioada următoare.

“După o analiză a situației juridice a mai multor terenuri pe care s-au construit garaje, din diferite cartiere ale orașului, o sa încep demersurile concrete pentru trei zone, în care am identificat un număr total de 105 garaje aflate pe domeniul public: 54 de garaje în spatele blocurilor de pe Gh. Lazăr nr. 36, 11 garaje, în cvartalul blocurilor din Str. Dâmbovița nr 60 și 40 de garaje aflate în Calea Șagului, în vecinătatea parcului Clăbucet. Am pregătit și voi depune la Primărie, Notele de fundamentare/ Referatele, pentru începerea demersurilor necesare demolării acestor garaje: realizarea Studiilor de fezabilitate și promovarea HCL-urilor de declarare de interes public a terenurilor pe care sunt ridicate aceste garaje și ulterior, Notificărilor de eliberare și desființare și după caz, a Dispozițiilor de demolare pentru amenajare a unor locuri de parcare civilizate/ zone verzi! Cred că este oportună promovarea demersurilor necesare demolării cât mai multor garaje și realizarea unor noi locuri de parcare, atât de necesare în cartierele noastre sufocate de autoturisme. Autoturisme ce blochează trotuare, străzi întregi pe care nu poate intra o salvare, cu atât mai puțin o mașina de pompieri, la nevoie!“, anunță Roxana Iliescu.

Consilierul local Pro România spune că municipalitatea nu a promovat niciun proiect nou.

“Mai o zi și intra în vigoare un Regulament Timpark nou, care-i nemulțumește pe foarte mulți timișoreni, Regulament ce vine și instituie tarife mult mai mari pentru parcarea mașinilor inclusiv în zone în care nu erai nevoit să plătești parcarea în trecut! Primarul Fritz și echipa lui de “salvatori” au promis în campanie că vor demola garaje și vor realiza locuri de parcare civilizate în cartiere! Cu toate acestea, la un an și jumătate de când sunt mari șefi în Primărie, NU au promovat niciun proiect nou! Au finalizat vreo 4 mici proiecte, prost, uitând că trebuie să le asiguri și iluminatul, fără să respecte proiectele aprobate inițial, cu lăsat de boscheți crescuți din grija lui Dumnezeu, în detrimentul plantării unor noi arbori și au mai trasat 3 dungi de vopsea pe lângă două trotuare. Ba mai mult decât atât, au mai și trasat piste de biciclete pe carosabil unde înainte erau parcate mașini (ex: Str. Budai Deleanu) fără cap, fără a-și pune măcar problema unde își vor parca oamenii aceia mașinile pe care înainte le parcau la marginea carosabilului“, a mai precizat Roxana Iliescu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole