Video mapping la Castelul de Apă din cartierul Iosefin

Un eveniment inedit va avea loc la Turnul de Apă din cartierul Iosefin din Timișoara. Aici, vor fi realizate proiecții video sâmbătă, 26 martie, începând cu ora 20:00.

„Acest performance de video mapping este un prim pas în activitatea de revitalizare culturală a monumentului istoric. El se desfășoară în paralel cu lucrările de restaurare, care au început în toamna trecută, și își propune să le prezinte timișorenilor, și nu numai, proiectul care va transforma vechiul Turn de apă din Iosefin în centru cultural. Proiecția de video mapping este făcută de Noiseloop Studio, iar conceptul artistic este semnat de artiștii multimedia Kristina Malajmare, Eugen Neacșu și Cristian Văduva. Evenimentul are drept scop și activarea zonei adiacente Castelului de Apă, în relație cu malul canalului Bega, alături de alți operatori culturali”, transmite Primăria Timișoara.

Pe durata zilei vor fi programate diverse activități conexe, la care sunt invitați toți cei interesați să (re)descopere povestea Iosefinului, unul dintre cartierele istorice ale Timișoarei. Pe malul canalului Bega va putea fi admirată, cu această ocazie, o expoziție de ilustrații ale unor clădiri emblematice din Iosefin. Acestea au fost realizate, în 2018, de mai mulți artiști timișoreni, pentru proiectul Heritage of Timișoara.

Activitățile conexe vor începe la ora 12 și vor pregăti publicul pentru performance-ul de video mapping, care va putea fi văzut seara, între orele 20 și 22.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole