Dominic Fritz apel la timișoreni în lupta împotriva abuzurilor imobiliare: nu vă fie frică, nu sunteți siguri – am lansat platforma “stopabuz“ – voi puteți să-mi transmiteți informațiile pe care le dețineți confidențial

Primarul Dominic Fritz oferă sprijin timișorenilor în lupta împotriva abuzurilor imobiliare din ultimele decenii:

Îi rog să nu le mai fie frică și îi asigur că nu mai sunt singuri”.

Primăria Municipiului Timișoara a lansat platforma https://stopabuz.primariatm.ro/, ca parte a campaniei de recuperare a patrimoniului orașului și eliberare a domeniului public.

Municipalitatea răspunde astfel apelurilor primite din partea cetățenilor în urma măsurilor administrative dispuse de primarul Dominic Fritz și care s-au concretizat prin recuperarea mai multor imobile reprezentative – terenuri și clădiri.

După acțiunile noastre, am primit de la timișoreni tot felul de informații și relatări despre abuzuri care s-au petrecut în anii trecuți cu imobile sau terenuri. Ceea ce am recuperat până acum e doar vârful aisbergului. Ne așteaptă o luptă lungă și foarte grea. De aceea, am considerat vital pentru lupta pe care o ducem pentru recuperarea patrimoniului să creăm un sistem în care să colectăm aceste informații. Tot ceea ce oamenii trimit pe stopabuz.primariatm.ro va ajunge la mine și la echipa mea restrânsă, le vom analiza și corela cu dosare pe care deja le avem în lucru. Îi rog să nu le mai fie frică și îi asigur că nu mai sunt singuri”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Soluționarea unor cazuri precum strada Cezar sau Loga 52 și transformarea terenului recuperat pe malul Begăi într-un spațiu al comunității au încurajat cetățenii să transmită mesaje despre diverse situații. Prin intermediul platformei stopabuz.primariatm.ro, mesajele vor fi preluate la Cabinetul Primarului și distribuite pentru analiză și pentru soluționare către serviciile municipalității. Datele de identificare rămân confidențiale. Chiar dacă nu pentru toate spețele Primăria are pârghii legale, ea poate să notifice alte instituții competente. 

E un mare semnal de susținere faptul că timișorenii și-au recăpătat încrederea și speranța că se poate face dreptate și că vin spre noi cu aceste informații. E timpul să recuperăm patrimoniul și demnitatea orașului”, a spus primarul Fritz.

Primarul Timișoarei și-a lansat apelul la timișoreni printr-un video în care a prezentat chiar și un nou exemplu de abuz.

După ce am recuperat strada Cezar de la clanuri, mulți dintre voi mi-au scris cu încurajări, dar și cu ponturi și asta este foarte important pentru că într-adevăr sunt foarte conștient că ce vedem astăzi este doar vârful aisbergului despre cum patrimoniul Timișoarei a fost în mod sistematic furat și batjocorit. Aici suntem la un alt exemplu, în cartierul Iosefin, unde această clădire superbă stă să pice. Are șapte apartamente, din care cinci sunt la un clan celebru și au intrat în posesie cu tot felul de tertipuri cunoscute. Mai sunt două apartamente care nu sunt ale lor, un apartament deținut de primărie, un apartament deținut de o doamnă în vârstă, care îmi promite că nu se va muta niciodată și care mă roagă să nu dăm ultimul apartament la clan. Ei mi-au scris o scrisoare în care au spus că domn primar avem cinci apartamente deja, avem patru copii și am vrea să avem și apartamentul primăriei. Vă rog să ni-l dați. Bineînțeles că am spus nu și i-am promis și doamnei că nu vom da acest ultim apartament. Dar asta este doar un singur caz și marea întrebare… ce se va întâmpla în viitor cu acest caz și cu alte cazuri? De aceea, pentru că am nevoie de mai multe informații, am nevoie să corelez anumite informații cu dosarele din primărie, care după cum vă dați seama nu sunt toate în regulă, am pornit un portal, se numește stopabuz.primariatm.ro și pe acest portal, confidențial, voi puteți să-mi transmiteți informații pe care le dețineți, puteți să mă informați despre cazuri în Timișoara în care se abuzează de patrimoniul Timișoarei. Adică unde oameni sunt hârțuiți sau intimidați să vândă un apartament într-o clădire istorică, unde s-au făcut sau se fac construcții fără autorizație, unde se ocupă abuziv un spațiu al primăriei sau un alt spațiu, un apartament sau un teren. Toate aceste informații le puteți împărtăși direct cu mine și cu echipa mea restrânsă pe acest portal. Pentru că adevărul este că această luptă doar a pornit, dar încă sunt foarte, foarte multe bătălii de dus și pentru aceste bătălii am nevoie și de susținerea voastră”, a spus Dominic Fritz.

Orașul Buziaș va avea o piață nouă

Potrivit primăriei orașului în câteva zile va avea loc inaugurarea obiectivului. “Este vorba de Piața din Buziaș, o investiție de 2,1 milioane de lei, care va oferi condiții decente pentru…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole