Dominic Fritz: am acordat subvenţii de 150 milioane lei pentru abonaţii Colterm de la începutul anului – avem asigurate stocurile de combustibil

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat, miercuri, că abonaţii societăţii de termoficare Colterm, aflată în insolvenţă, vor avea încălzire în sezonul rece, în prezent fiind asigurate stocurile necesare de combustibil până în luna ianuarie 2024.

Preocuparea mea este ca întregul necesar pentru sezonul rece să fie acoperit, de la stocuri şi puncte termice până la plăţi. Stocurile de cărbune sunt aproape duble faţă de cele cu care am intrat în iarna trecută, cantitatea de gaz înmagazinat este de aproape patru ori mai mare, iar aceste stocuri pot acoperi primele luni de iarnă, până la început de ianuarie. Mai mult, credibilitatea Colterm în faţa furnizorilor ajută la o aprovizionare continuă, care evident este în derulare pentru a fi acoperite toate lunile de iarnă„, a afirmat Dominic Fritz.

El a adăugat că şi-a asumat susţinerea sistemului centralizat de termoficare pentru că are încredere în viitorul acestuia la Timişoara, iar primăria a asigurat necesarul pentru investiţii considerabile în modernizarea infrastructurii de producere şi transport a agentului termic.

Conductele vechi, sparte şi mâncate de rugină au fost înlocuite pe aproape 30 de kilometri, astfel că se reduc avariile. Întreaga reţea primară de conducte va fi înlocuită pe un proiect european, pe care îl vom depune odată cu lansarea noii linii de finanţare. În plus, am reabilitat 25 de puncte termice„, a detaliat Dominic Fritz.

Potrivit edilului, Colterm a reuşit achiziţia unor stocuri consistente de cărbune şi gaze naturale. Astfel, cu aproximativ o lună înainte de pornirea instalaţiilor, stocul de cărbune a ajuns la 70.253 de tone, iar gazul înmagazinat este de 105.000 Mwh. În plus, au fost finalizate cu succes probele la un număr de 113 puncte termice şi au fost încărcate deja instalaţiile. Alte patru puncte termice sunt în operaţiuni, iar pe traseele pe care au fost depistate probleme în timpul probelor la rece, se intervine pentru remediere.

De la începutul acestui an, Primăria Municipiului Timişoara a acordat subvenţii pentru abonaţii Colterm în valoare de 150 milioane lei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole