Dominic Fritz a dat afară trei angajați – au fost condamnați în cazul porții ucigașe de pe Calea Lugojului: responsabilii morali încă nu și-au cerut scuze – funcționa un sistem alimentat de un primar preocupat mereu să fie buricul pământului

Primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a semnat astăzi dispozițiile de încetare a raporturilor de serviciu pentru 3 funcționari ai instituției.

Cei trei au fost condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, în cazul porții de la intrarea în oraș, de pe Calea Lugojului, care s-a prăbușit în anul 2017.

Accidentul s-a soldat cu uciderea unui tânăr de 24 de ani.

Cei trei, la vremea respectivă responsabili de recepția lucrării, au semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Pentru aceste fapte, Codul Penal prevede și aplicarea pedepsei complementare a interzicerii exercitării unor drepturi (art. 66, al. 1, lit. b), respectiv dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În consecință, prin dispoziție a primarului, raporturile de muncă ale celor 3 funcționari cu Primăria Municipiului Timișoara încetează de la data comunicării dispoziției. 

Fac acest pas fără nicio satisfacție. Avem o moarte inutilă, care putea fi evitată. Am doar speranța că nu ne vom mai întoarce niciodată la vremurile în care lucrurile se făceau de mântuială și au ajuns să ia vieți nevinovate. Atunci a murit studentul Vlad Baici. Primăria modernizase poarta de intrare în oraș fără proiect sau autorizație. Nu resimt niciun fel de satisfacție azi. Aș da orice ca tânărul mort atunci să fie în viață. Oamenii care au fost găsiți vinovați au avut strict funcții de execuție. Au funcționat într-un sistem al lui ”merge și așa”. Sistemul a fost patronat și alimentat de un primar preocupat mereu să fie buricul pământului, dar când lucrurile i-au explodat în față niciodată nu a știut nimic. Un sistem perfecționat de Direcția Tehnică, pentru a cărei conducere respectul pentru autorizare și proiectare era o raritate. Trei funcționari au plecat din sistem, dar responsabilii morali încă nu și-au cerut scuze. Lupta noastră este ca ei să nu mai aibă nimic de decis vreodată”, a spus primarul Dominic Fritz.

Modul în care cei care lucrează în administrația publică își îndeplinesc atribuțiile de serviciu are un impact major asupra întregii comunități. De aceea este nevoie de buni profesioniști și responsabilitate în administrația publică.

Se închide traficul pe Bogdăneștilor

Până în septembrie, nu se va mai circula pe Calea Bogdăneștilor, pe tronsonul cuprins între str. Războieni și str. Tacit, iar traficul rutier va fi deviat pe străzile Dunărea, Războieni,…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole