Dominic Fritz: 11 terase din Piața Unirii și Piața Libertății vor fi dezafectate – nu au respectat regulamentele sau nu au cerut deloc autorizație

Primarul Timișoarei anunță că mai multe terase din centrul orașului erau amplasate ilegal, ba chiar unele nu au solicitat niciodată autorizație de funcționare. În consecință, vor fi dezafectate.

“Am emis 11 dispoziții de ridicare a unor terase din zona zero a orașului, Piața Unirii și Piața Libertății. Terase ale căror responsabili nu au respectat regulamentele în vigoare sau nu au cerut autorizație deloc și care au fost atenționați și amendați în repetate rânduri. Spun de la început că domeniul HoReCa este important pentru Timișoara ca oraș turistic și Capitală Europeană a Culturii în 2023. Suntem mândri de centrul nostru istoric căruia îi dau viață, în fiecare zi, antreprenorii pasionați din industria ospitalității și clienții lor“, a spus Dominic Fritz.

Am constatat că unii nu vor să înțeleagă

“Dar, tocmai pentru că este vital pentru oraș să avem o industrie a ospitalității vie, trebuie să ne asigurăm că toate regulile sunt respectate. Cei mai mulți știu că încrederea consumatorilor, care se bucură de frumusețea orașului, dar și de calitatea serviciilor, este cea care le aduce o bună reputație și prosperitate. Din păcate, am constatat că unii nu vor să înțeleagă. Sunt terase lângă clădiri unde cade tencuiala pe clienți, altele s-au extins atât de mult încât nu mai lasă loc pentru evacuarea clienților în caz de incendiu sau în alte situații limită, unele au ocupat complet spațiul public și trebuie să faci slalom printre scaune. Centrul arată dezordonat.  Am înțeles că este o perioadă grea, că această industrie a fost grav lovită de pandemie și am susținut-o prin reducerea taxelor de terase la o sumă simbolică. Dar nu tolerez ca tocmai aceia care sunt, cumva, coacționari la centrul orașului, să nu respecte regulile și să facă concurență neloială antreprenorilor serioși din industria ospitalității“, a mai precizat primarul Timișoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole