Timiș: doi turci au trecut ilegal frontiera din Serbia cu o mașină

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat în urma misiunilor de supraveghere derulate în zona de competenţă doi cetățeni turci care au trecut ilegal în România din Serbia cu un autoturism înmatriculat în Serbia.

Sâmbătă, 17 decembrie, în jurul orei 22.30, polițiștii de frontieră din Sânnicolau Mare, care executau misiunea de supraveghere a frontierei, au observat pe direcția localității de frontieră Beba Veche, un autoturism care a trecut frontiera dinspre Serbia spre România.

Imediat, colegii noştri au procedat la oprirea autoturismului în cauză, la aproximativ 400 m de linia de frontieră, iar în interior au depistat doi cetățeni străini, care aveau pașapoarte eliberate de autoritățile din Turcia, fapt pentru care poliţiştii de frontieră i-au condus, la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii străini sunt turci, cu vârste de 30 și respective 31 de ani. Aceştia au declarat că au închiriat din Belgrad un autoturism, cu scopul de a vizita Serbia, iar pe timpul deplasării deoarece semnalul GPS era slab, au ajuns pe un drum neamenajat spre teritoriul ţării noastre.   În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, privind săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat„, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Totodată, polițiștii de frontieră au luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani a celor doi cetățeni turci, fiind preluaţi de autorităţile de frontieră din Serbia în baza acordului dintre cele două state.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole