DNA Timișoara l-a trimis în judecată pe profesorul acuzat că a luat mită de 25 de ori – Rudolf Cristian era lector la Babeş-Bolyai Reșița

Procurori ai DNA Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Rudolf Cristian, lector universitar, doctor, în cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca – Centrul Universitar Reşiţa, pentru luare de mită, în formă continuată (25 de acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, că în zilele de 11 respectiv 16 februarie 2023, inculpatul Rudolf Cristian, în calitatea menţionată, ar fi pretins de la 24 de masteranzi mai multe sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare atribuţiilor lui de serviciu (promovarea pe nedrept a unui examen restant la disciplina „Evoluţia şi dezvoltarea Uniunii Europene”) sau pentru îndeplinirea unor acte corespunzătoare atribuţiilor de serviciu de cadru didactic, arată un comunicat al DNA Timişoara.

Concret, inculpatul ar fi pretins de la fiecare masterand 600 euro pentru promovarea examenului respectiv cu nota minimă, 1.200 euro pentru promovarea aceluiaşi examen cu nota maximă, 50.000 lei pentru cursurile de doctorat.

În contextul menţionat, în data de 18 februarie, inculpatul Rudolf Cristian ar fi şi primit sumele de 1.000 euro şi 3.000 lei, iar în data de 20 februarie ar mai fi primit suma de 50.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraş – Severin, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea IGPR – Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole