Poliția de Frontieră: 5 chinezi depistați la frontiera cu Serbia în zona Beba Veche – treceau cu mașina peste câmp

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, au depistat în urma misiunilor de supraveghere derulate în zona de competenţă 5 cetățeni chinezi care au trecut ilegal în România din Serbia.

În data de 29.08.2022 în jurul orei 06.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, care executau misiunea de supraveghere a frontierei, au observat pe direcția localității de frontieră Beba Veche, un autoturism care a trecut frontiera peste câmp, dinspre Serbia spre România.

 Imediat, colegii noştri au oprit autoturismul în cauză, la aproximativ 200 m de linia de frontieră, iar în interior au depistat cinci cetățeni străini, patru dintre ei având pașapoarte eliberate de autoritățile chineze, iar unul fără documente, fapt pentru care poliţiştii de frontieră i-au condus, la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii străini sunt din China, cu vârste cuprinse între 22 și 50 de ani. Aceştia au declarat că au plecat din Belgrad cu o zi înainte, cu scopul de a vizita Serbia, iar pe timpul deplasării deoarece semnalul GPS era slab, au ajuns pe un drum neamenajat spre teritoriul ţării noastre. 

În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, privind săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, polițiștii de frontieră au luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de 5 ani a celor patru cetățeni chinezi cu documente de identitate, fiind preluaţi de autorităţile de frontieră din Serbia în baza acordului dintre cele două state, iar cel de-al cincilea, fără documente de identitate, a fost preluat de Serviciul pentru Străini Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole