Dosar penal pentru un tânăr care a prezentat un certificat verde ce nu-i aparținea. S-au dat 54 de amenzi pentru lipsa măștii de protecție

O nouă acțiune cu efective mărite a polițiștilor în Timișoara pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov2.

În timpul verificărilor într-o sală de jocuri electronice de pe bulevardul Eroilor de la Tisa, oamenii legii au prins un tânăr de 21 de ani, care a prezentat pe telefonul mobil un cod QR ce nu corespundea cu datele acestuia din cartea de identitate, fapt pentru care a fost condus la sediul secției de poliţie. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „falsul privind identitatea”.

Polițiștii au mai legitimat 126 de persoane, verificat 38 de societăți comerciale și controlat 89 de autoturisme.

S-au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.175 de lei, dintre care 11 pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 3.800 de lei şi 4 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea unor norme la regimul rutier, în valoare de 2.175 de lei.

De asemenea, 60 de sancţiuni, în valoare de 22.200 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dintre care 54 de sancţiuni pentru nepurtarea măștii sanitare în spațiile publice închise sau deschise, 4 sancţiuni pentru neprezentarea Certificatului Digital Verde privind COVID-19 şi 2 sancţiuni pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie.

Totodată, s-a intervenit la mai multe apeluri 112.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole