Directorul maternității Bega, Marius Craina, despre chirurgul Marian Gașpar: suntem şi noi bulversaţi de situaţia creată

Tribunalul Timiş a admis, marţi, cererea procurorilor care au cerut arest preventiv pentru 30 de zile pe numele şefului Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara, Marinel Gaşpar, pentru luare de mită.

Medicul inculpat a fost reţinut, luni seara, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care au dispus începerea urmăririi penale faţă de Marinel Gaşpar pentru luare de mită în formă continuată (6 acte materiale), arată un comunicat al Parchetului.

Evenimentul a stârnit reacții din partea unor colegi de breaslă, printre care și cea a directorului Clinicii de Obstretică şi Ginecologie „Bega”, din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina, care a subliniat că, la terminarea Facultăţii de Medicină, absolvenţii depun un jurământ în care fiecare îşi asumă să fie în permanenţă în slujba pacienţilor.

Acest lucru, pe lângă credinţa în Dumnezeu, ar trebui să ne călăuzească pe tot parcursul carierei profesionale şi ar trebui să ne facem datoria uitându-ne doar la pacientul pe care îl avem în faţa noastră, la încrederea şi emoţia şi, de multe ori, la teama cu care se prezintă la medic, având în vedere starea lui de sănătate. Din fericire, marea majoritate a medicilor respectă acest jurământ şi îşi tratează pacienţii cu cel mai înalt grad de profesionalism. (…) Ambii medici (care au luat şpagă – n.r.) sunt profesori universitari, sunt colegii mei şi suntem şi noi bulversaţi de situaţia creată, în care ei se află şi sperăm să îşi poată dovedi nevinovăţia (…). Ambii sunt cadre didactice şi medici excepţionali”, a spus Marius Craina, cu referire și la cazul medicului Octavian Mazilu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole