Pestă porcină africană depistată în comuna Ohaba Lungă. În Timiș există patru focare active

Prefectura Timiș anunță că în comuna Ohaba Lungă, sat Iersnic, a fost depistată Pestă Porcină Africană

TIMIȘOARA – 12 august

“În data  de 10.08.2021 au fost prelevate probe de sânge de la 2 capete suine dintr-o exploatație non-profesională din comuna Ohaba Lungă, sat Iersnic și trimisă la Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Timiș în vederea depistării genomului virusului Pestei Porcine Africane în vederea confirmării acestuia. În urma examinării acestor probe, LSVSA Timiș emite buletinul de analiză nr.14278/11.08.2021 cu rezultat pozitiv,  de Pestă Porcină Africană”, transmit reprezentanții Prefecturii.

Ca urmare membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor au aprobat instituirea zonelor de protecție și supraveghere din jurul focarului de pestă porcină africană, a măsurilor de ucidere imediată a 2 capete porcine, sub control oficial şi neutralizare prin incinerare a materialelor de risc și a aprobării Planului de măsuri  în cazul confirmării bolii la porcii domestici din exploatația non-profesională comuna Ohaba Lungă, localitatea Iersnic nr.132.

În prezent există 4 focare active de pestă porcină africană în județul Timiș, din care 3 focare în gospodării private (exploatații non – profesionale) și 1 focar într-o exploatație profesională.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole