Deputatul USR Timiș, Nicu Fălcoi: PNL a ales jaful din bani publici alături de PSD. În spatele declarațiilor stau armatele Andruștilor, Liviu Pop-„Genunchilor”, Nicolicilor și Iordachilor pe stil nou

Deputatul USR Timiș, Nicu Fălcoi, consideră că alianța PNL-PSD are legătură exclusiv cu faptul că reprezentanților celor două partide puțin le pasă de oameni și că este o palmă dată sutelor de mii de români care au înghețat, în stradă, în iarna lui 2017.

“Scriu rândurile astea cu amărăciunea care cred că vă-ncearcă pe fiecare dintre voi atunci când vedeți direcția înspre care vechile partide se pregătesc să ducă din nou țara. Oricât ar încerca unii specialiști într-ale răzgândirilor și demagogiei să împacheteze în hainele „interesului național” decizia luată ieri seară, realitatea e că USL 2.0-ul ăsta  care se pregătește e o imensă bătaie de joc la adresa țării și-a românilor. Mă gândesc la sutele de mii de români care-am înghețat laolaltă, în stradă, în iarna lui 2017. Mă gândesc că acuma-i vom vedea din nou pe PSD-iști aspirând să pună mâna pe Justiție, ca să desăvârșească, probabil, ce-au început atunci (și au putut fi cu mare, foarte mare greutate opriți)“, consideră Nicu Fălcoi.

Reprezentanților celor două partide puțin le pasă de oameni

“Aseară, când s-a anunțat decizia PNL de-a negocia formarea guvernului cu PSD, eram la o emisiune la Realitatea Plus și n-am putut să nu mă gândesc și la cum vor suna, oare, justificările PNL-ului față de cei care i-au dat votul în decembrie anul trecut. Oameni care poate că de ani buni au convingeri liberale și care sigur-sigur n-au votat PNL-ul în decembrie ca să se trezească acum, la nici un an de la alegeri, că PNL-ul îi servește cu PSD. Întovărășirea asta complet ilogică a PNL-ului cu PSD-ul, la putere, n-are absolut nicio legătură cu vreo afinitate ideologică. Nu. Are legătură exclusiv cu faptul că reprezentanților celor două partide puțin le pasă de oameni, de ce cred și ce-și doresc cei care i-au votat. Le pasă doar să rămână agățați de butoanele puterii, să aibă acces necontrolat la banii țării (că sunt bani de la buget, din PNRR ori din fonduri europene) și să se poată înfrupta din ei „fără număr–fără număr”, împreună cu miile de sinecuriști și cu clicile de partid.  Ce-au făcut vechile partide pentru țară se poate vedea dacă ne uităm în urmă la ultimii 30 și mai bine de ani. Așa că acuma, când PSD-iștii și PNL-iștii fac concurs de declarații de bune intenții, rupându-și cămașa de pe ei de dragul țărișoarei, nu cred că-i poate lua cineva în serios“, mai precizează deputatul USR Timiș.

În spatele declarațiilor sforăitoare, stau deja încolonate armatele Andruștilor, Liviu Pop-„Genunchilor”, Nicolicilor și Iordachilor pe stil nou

“În spatele declarațiilor ăstora sforăitoare, stau deja încolonate armatele Andruștilor, Liviu Pop-„Genunchilor”, Nicolicilor și Iordachilor pe stil nou, care-abia așteaptă să pună mâna pe câte-o funcție, ca să poată sluji de acolo interesele partidului. Iar în numele „interesului național”, PNL-ul se-arată acuma gata să înghită gălușca, pentru că sunt mulți, foarte mulți PNL-iști cu ADN de PSD-ist, care n-au mai vrut în ruptul capului o guvernare corectă, pe obiective asumate, indicatori și termene respectate cu USR.  Fiindcă de frica ochilor USR-iștilor n-au mai putut fura, n-au mai putut împărți comisioane, n-au mai putut măslui licitații și nu și-au mai putut vedea liniștiți de politica parandărăturilor și cumetriilor la care se pricep așa de bine, pentru că au tot exersat-o în ultimii 30 de ani. România chiar ar fi avut acum o șansă la dezvoltare: șansa de-a atrage 29 de miliarde de euro din PNRR și de-a face, cu adevărat, reforme (eliminarea pensiilor speciale, profesionalizarea companiilor statului, construirea de spitale și autostrăzi). În schimb, PNL a ales jaful din bani publici, alături de PSD… “, este concluzia lui Nicu Fălcoi.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole