Deputatul Forța Dreptei Timiș, Claudiu Chira: la un adăpost din Lugoj sunt 140 de căței și 40 de pisici – dorim modificarea legii privind eutanasierea cu modalități mai umane

Deputatul Forța Dreptei Timiș, Claudiu Chira, a anunțat că partidul dorește modificarea legislației privind eutanasierea câinilor fără stăpân.

Demnitarul a vizitat un adăpost din Lugoj și spune că sterilizarea, microciparea și promovarea adopțiilor sunt soluții mult mai umane de a trata animalele.

După ce zilele trecute, parlamentarii Forța Dreptei au depus în Parlament o solicitare privind modificarea și actualizarea Ordonanței de Urgență nr. 155 din 2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân și înlocuirea eutanasierii câinilor cu modalități mai umane și eficiente, am încheiat săptămâna cu o nouă acțiune caritabilă la adăpostul asociației Betty & Tessa din Lugoj, unde 140 de căței și 40 de pisici au nevoie de ajutorul nostru. Aceste suflete au nevoie de modificarea urgentă a legislației de gestionare a câinilor fără stăpân și înlocuirea eutanasierii cu metodele dovedite eficiente economic și uman, cum ar fi: sterilizarea, microciparea, promovarea adopțiilor sau deținerea responsabilă și în condiții de legalitate“, a spus Cladiu Chira.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole