Cerul Timișoarei se umble de avioane. Vor zbura pentru combaterea țânțarilor – de dimineața de la răsărit până seara

Primăria Timişoara anunţă cetăţenii oraşului că, în perioada 19-24 mai 2022, se va desfășura o nouă acţiune de dezinsecţie cu aviotratament dimineața de la răsărit până la ora 10 şi seara după ora 17 până la asfinţit.

“Această activitate va fi continuată cu tratamente terestre de dezinsecţie în perioada 25-31 mai între orele 21-06, pe domeniul public al municipiului Timişoara. Prestatorul autorizat pentru efectuarea acestor lucrări este societatea Coral Impex SRL, prin contractul subsecvent nr. 46 din 10.05.2022 privind Servicii de salubrizare – activităţi de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie în municipiul Timişoara“, informează Primăria.

“Produsele folosite sunt: Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, atât pentru activitatea  de dezinsecţie aeriană, cât şi pentru activitatea de dezisecţie terestră; Vectobac WG având substanţă activă Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru activitatea de larvicidare. Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate ( pesticide non-agricole), Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii. Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu  legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător“, precizează sursa citată.

Colterm întrerupe vineri apa caldă la PT Păltiniș

În vederea finalizării de lucrări aferente proiectului „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole