Dacian Cioloș și-a dat demisia de la conducerea USR. Cătălin Drulă, președinte interimar

Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR după ce programul său de reformare a partidului a fost respins. Programul politic propus de Dacian Cioloş membrilor conducerii partidului a fost respins la vot, cu 14 voturi ”împotrivă” şi 11 ”pentru”.

Preşedintele USR nu a vrut să renunţe la punctele din programul propus săptămâna trecută şi care au generat tensiuni majore în partid, printre care înfiinţarea unei comisii de experţi şi demiterea secretarului general al formaţiunii. Este vorba de comisia de experţi care să propună miniştrii, demiterea secretarului general al USR, Geroge Marussi şi impunerea unei alte persoane, interzicerea excluderilor din partid pe motiv de delict de opinie.

„Din motivele pe care am avut ocazia să le expun în partid în aceste ultime zile, în urma votului de azi din BN asupra Programului meu ca Preşedinte, am decis să-mi depun mandatul de preşedinte al USR. Intenţionez să rămân în continuare în partid şi să susţin, ca membru, lucrurile care cred că ar trebui făcute. Vă mulţumesc pentru felul în care am lucrat împreună, vă urez mult succes şi să ne vedem cu bine. Îi urez mult succes lui ⁨Catalin Drula⁩ pentru interimatul pe care-l va prelua.”, a transmis Dacian Cioloş pe reţeaua sa de socializare la scurt timp după ce a demisionat din conducerea USR. 

Conducerea interimară a USR, va fi preluată până la Congresul partidului de către fostul ministru al Transporturilor, deputatul de Timiș, Cătălin Drulă.

„Dacian Ciolos⁩, îți mulțumim pentru tot ce ai contribuit până acum la această construcție și îmi doresc să construim împreună în continuare. Voi face ce ține de mine să fim cât mai uniți, să dăm speranță oamenilor și să le oferim soluții”, a transmis Cătălin Drulă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole