Curtea de Apel Timișoara o nouă hotărâre controversată – fostul director al Aeroportului Timișoara, Dan Idolu, pierde procesul privind concedierea sa după ce a câștigat în primă instanță, la Tribunalul Timiș

Curtea de Apel Timișoara a dat o nouă hotărâre controversată.

De data aceasta este vorba despre procesul privindu-l pe Dan Idolu, fostul director al Aeroportului Timișoara, care a fost concediat în iulie 2020, după intrarea PNL la guvernare și preluarea Ministerului Transporturilor de actualul ministru de Interne și secretar general al PNL, Lucian Bode.

Pe data de 11 octombrie 2022, deci acum câteva zile, Curtea de Apel Timișoara “admite apelul declarat de pârâta SN Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia SA, în contradictoriu cu reclamantul Idolu Iulian Daniel, împotriva sentinţei civile nr. 804/08.12.2021, pronunţată de Tribunalul Timiş în dosarul nr. 4230/30/2020. Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că: – respinge în integralitate acţiunea formulată de reclamantul Idolu Iulian Daniel, în contradictoriu pârâta SN Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia SA, având ca obiect pretenţii; – înlătură dispoziţia de obligare a pârâtei SN Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia SA la plata către reclamantul Idolu Iulian Daniel a cheltuielilor de judecată acordate în primă instanţă. Menţine, în rest, dispoziţiile sentinţei apelate. Obligă pe reclamantul Idolu Iulian Daniel la plata către pârâta SN Aeroportul Internaţional Timişoara – Traian Vuia SA a sumei de 9.577,25 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată în apel. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată azi, 11.10.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei“, se arată în decizia Curții de Apel Timișoara.

Fostul director al Aeroportului Timișoara, Dan Idolu, a precizat pentru Buletin de Timișoara că va depune recurs la Înalta Curtea de Casație și Justiție și că decizia este una neașteptată, cu atât mai mult cu cât a câștigat în prima instanță la Tribunalul Timiș.

În decembrie 2021, Tribunalul Timiș i-a dat dreptate lui Dan Idolu care a reclamat concedierea sa abuzivă, decizie însă anulată acum de Curtea de Apel Timișoara.

Admite în parte cererea formulată de reclamantul IDOLU IULIAN-DANIEL, în contradictoriu cu pârâţii SOCIETATEA NAŢIONALĂ AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA – TRAIAN VUIA S.A., MINISTERUL TRANSPORTURILOR ŞI INFRASTRUCTURII, şi FONDUL PROPRIETATEA S.A.. Obligă pe pârâta SOCIETATEA NAŢIONALĂ AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA – TRAIAN VUIA S.A. să plătească reclamantului suma de 175.500 euro, echivalentul în lei la cursul BNR din data plăţii efective, cu titlu de despăgubire pentru revocarea fără justă cauză din funcţia de director general, precum şi la plata sumei de 27.290 lei lunar, începând cu data de 02.07.2020 şi până la data de 02.07.2021, cu titlu de clauză de neconcurenţă. Obligă pe pârâta SOCIETATEA NAŢIONALĂ AEROPORTUL INTERNAŢIONAL TIMIŞOARA – TRAIAN VUIA S.A. să plătească reclamantului suma de 19.038,85 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Ia act că reclamantul şi-a rezervat dreptul de a solicita onorariul de avocat pe cale separată”, se spunea în decizia luată de Tribunalul Timiș.

Curtea de Apel Timișoara este la a doua hotărâre controversată în ultima lună, așa cum a fost și în cazul unui funcționar public din Consiliul Județean Timiș, instituție condusă tot de PNL, care a câștigat în prima instanță la Tribunalul Timiș, dar în recurs, Curtea de Apel Timișoara a decis rejudecarea cauzei și întoarcerea dosarului la Tribunalul Timiș.

Prin cele două decizii Curtea de Apel Timișoara arată că urmează aceeași traseu decizional controversat care lasă loc suspiciunilor rezonabile și interpretărilor de orice natură, de aceea ne punem întrebarea dacă judecătorii de la Tribunalul Timiș sunt incompetenți sau cei de la Curtea de Apel Timișoara sunt prea deștepți?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole