Cosmin Tabără atacă Primăria Timișoara, unde deține calitatea de viceprimar: Primăria avea obligația să asigure stocul de cărbune pentru această iarnă

Grupul consilierilor locali PNL Timișoara, adică în proporție covârșitoare, aceiași aleși locali din cauza cărora Colterm se află în situația de azi, a pus tunurile cu impertinență pe actuala administrație, fără să amintească un cuvânt despre deciziile pe care ei înșiși le-au luat anii trecuți.

Consilierii locali PNL sunt la cel puțin al doilea mandat în CLT, cu două excepții: Cosmin Tabără și Raul Ambruș, care sunt la primul mandat.

Așadar, Simion Moșiu, Ștefan Sandu, Adrian Lulciuc, Lorenzo Barbaș, Daniela Mariș, Dan Diaconu, Lucian Căldăraru sunt consilierii locali liberali prezenți și în mandatul 2016-2020 și se fac responsabili în mod direct de situația globală din Timișoara, deci și de cea de la Colterm.

Nesimțirea arătată pe față și fără pic de jenă face ca acum actualul viceprimar Cosmin Tabără să atace chiar administrația din care face parte, într-un jalnic exercițiu, specific liberal, de a nu își asuma nicio răspundere pe deciziile le care le-au luat. Nu mai amintim de viceprimarul cu două mandate, Dan Diaconu, care în loc să se ascundă, are obrazul mai gros decât șoricul.

“Zi sumbră pentru Timișoara: Administrația USR lasă, de astăzi, zeci de mii de familii în frig, spitale, școli și instituții publice. Niciodată în istoria acestui oraș nu a existat nici măcar gândul că agentul termic poate să fie sistat. USR se încăpățânează însă să bată toate recordurile negative. Susținerea populară pe care au avut-o după alegerile de anul trecut le-a oferit legitimitatea să facă reformele pe care le-au promis în campanie. Asta au așteptat timișorenii. Problema Colterm era prioritară, însă lipsa de decizie, lașitatea și ignoranța ne-au adus în fața a ceea ce credeam imposibil. Singura preocupare a domnului viceprimar Lațcău, care avea în atribuții gestionarea situației de la Colterm, a fost războiul pentru funcții. E de notorietate povestea directorului susținut de USR a cărui primă preocupare a fost achiziționarea unui autoturism de serviciu în valoare de 20.000 de euro“, se arată într-un comunicat al PNL Timișoara.

Cosmin Tabără, președinte PNL Timișoara, viceprimar spune că: ”De un an de zile, Coltermul nu este altceva decât un cobai pentru tot felul de metode eșuate. Au încercat varianta concordatului fără să se consulte cu nimeni. A fost o variantă sortită eșecului din start. Vă spun clar: Primăria avea obligația să asigure stocul de cărbune pentru această iarnă. Nu am înțeles de ce și USR a insistat pentru funcționarea  exclusiv pe gaz, fără să ia în calcul că era vorba despre o componentă strategică. Trebuie în permanență să ai și o variantă de rezervă, în cazul în care scade presiunea la gaz sau apare o situație neprevăzută. Acum vin cu altă gogoașă: vor intrarea în insolvență! Ar fi fost o soluție, dar nu acum, în condițiile în care se vede că deja ne confruntăm cu vremea rece, când spitalele sunt dependente de Colterm în plină pandemie. Eu refuz să cred că acești oameni conștientizează gravitatea situației. Să lași mii de pacienți în frig, zeci de mii de familii, școli și instituții publice fără încălzire și apă caldă, este clar un pericol pentru sănătatea publică, dar și o bătaie de joc fără precedent. Oamenii de bună-credință și-au plătit facturile și și-au pus toate speranțele în primarul Timișoarei care a promis că va găsi o soluție. De ce trebuie să sufere cetățenii pentru incompetența unei administrații care, în loc să găsească soluții, caută tot felul de țapi ispășitori?”

“E o situație gravă! Facem apel pe această cale, către colegii noștri, consilierii locali care fac parte din Adunarea Generală a Acționarilor Colterm ca acum, în al doisprezecelea ceas, să ne așezăm împreună la masă și să găsim urgent o soluție pentru ca timișorenii să nu rămână în frig pentru tot sezonul rece din acest an“, este concluzia celor care 8 ani au condus Timișoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole