Timișoara: Școala Gimnazială 30 are acoperiș cu panouri solare pe noile clădiri aflate în construcție – prima clădire nouă va fi terminată  în această toamnă

Începute în 2022, lucrările de construire a două noi clădiri la Școala Generală nr. 30 avansează conform graficului.

La finalul lucrărilor, capacitatea școlii va crește cu peste 500 de elevi.

Am montat panourile solare pe acoperișul noilor clădiri ale Școlii Gimnaziale 30. Lucrările avansează conform graficului și prima clădire nouă o finalizăm și dotăm în această toamnă, pentru ca elevii să se poată muta în spații moderne. Construim două noi corpuri de clădire și reabilităm termic clădirile existente. Investiția o realizăm cu fonduri europene și prin co-finanțare locală. De asemenea, pe timp de vară, echipele administrației au făcut o serie de reparații la rețeaua de apă-canal și la mai multe săli din școală, pentru a aduce condiții moderne și aici. Mă bucur să o avem o echipă de conducere competentă a școlii partener în aceste proiecte, o echipă de oameni care ne aduce în atenție nu doar nevoile școlii sale, ci și soluții pentru a le rezolva, a declarat viceprimarul USR al Timișoarei“, Ruben Lațcău.

Noile construcții vor oferi condiții mai bune pentru circa 100 de cadre didactice și personal nedidactic și pentru peste 2.000 de elevi, care vor fi repartizați astfel: în corpul A – 592 elevi, în corpul B – 881 elevi, în corpul D- 240 elevi, în corpul E- 300 elevi. Pentru corpul C numărul de locuri este: 50 la bazinul de înot, 70 la sala de sport, 200 la sala multifuncţională.

Executant este ASOCIEREA SC T.T. & CO SOLARIA GRUP S.R.L.-lider asociere si S.C. EURAS S.R.L.-asociat.  Valoare contractului este de  17.107.504,71 lei fără TVA, iar valoarea totală a proiectului este de 24.832.644.03 lei cu TVA.

Durata execuției este de 24 de luni, iar odinul de începere a lucrărilor a fost dat în ianuarie 2022.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole