Consiliul Județean Timiș ar putea lăsa elevii fără transport școlar: mai au doar două săptămâni să facă ceva – sunt la un pas să lase 4.200 de elevi fără bani de transport și riscăm să ajungem singurul județ din țară care nu asigură transport public

Consiliul Județean Timiș mai are la dispoziție aproximativ două săptămâni pentru a finaliza procedura de atribuire a contractelor de servicii publice de transport rutier judeţean de persoane si să stabilească suma forfetară pe zi destinată decontării transportului pentru elevii timișeni.

Anunțul a fost făcut de liderul grupului PSD din CJ Timiș, Alexandru Iovescu.

Nu-mi explic cum sau de ce să riști o situație precum cea actuală când ești la un pas să lași aproximativ 4.200 de elevi din Timiș fără bani de transport școlar. Nici până acum, la noi în județ nu sunt stabilite sume forfetare de care pot beneficia elevii pentru decont ori vreo licitație de atribuire a traseelor de transport. Mai sunt doar două săptămâni în care conducătorii județului mai au timp să facă procedurile administrative, să inițieze ceva și în beneficiului oamenilor! Că în beneficiul lor am văzut că sunt foarte capabili, totul se rezolvă rapid. Riscăm să ajungem singurul județ din țară care nu asigură niciun fel de transport public județean! Grupul consilierilor județeni ai PSD Timiș solicită ieșirea din concediu a executivului județean și convocarea unui plen extraordinar cât mai urgent, cu un proiect de hotărâre din care să rezulte o soluție pentru educația copiilor și facilitarea transportului spre școală!“, a declarat Alexandru Iovescu.

Până la această oră administrația PNL a CJ Timiș, condusă de Alin Nica, nu emis niciun punct de vedere cu privire la acest cartof fierbinte.

Marți, mai multe asociaţii de elevi, printre acestea se numără și Asociaţia Elevilor din Timiş, au anunţat organizarea unei greve japoneze pe durata săptămânii 9-15 ianuarie în semn de protest faţă de ”tăierea” transportului elevilor din 19 judeţe.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole