Consiliul Județean construiește alte două girații pe drumul dintre Timișoara și Giroc – lucrările vor costa peste 2 milioane de euro – precedentele sensuri cât “capacele de WC“ construite de firma unui PNL-ist

Buletin de Timișoara prezenta în luna aprilie a acestui an dezvăluirea conform căreia firmafără niciun angajat a unui fost candidat PNL Timiș la Camera Deputaților a primit prin încredințare directă un contract de la administrația PNL a Consiliului Județean pentru a realiza patru sensuri giratorii la Giroc.

Conform datelor disponibile în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, firma care fusese angajată de Consiliul Județean se numește Gold Tag Trans SRL, cu sediul în satul Leu, județul Dolj, în apropiere de municipiul Craiova. Interesant este că potrivit datelor din listafirme.ro, firma din Dolj nu are niciun angajat și îl are ca asociat unic și administrator pe un anume Grigorie Toni Alexandru, care potrivit unei declarații de avere din 2020, este inginer la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara și membru al PNL Timiș“, se arăta în articolul respectiv.

Lucrările executate au stârnit nemulțumire printre locuitorii comunei Giroc, din cazua cozilor care s-au format, dar și printre consilierii județeni, așa cum a fost cazul consilierului județean PSD, Ioan Sorincău, care a comparat girațiile cu un colac de salvare folosite de copii la piscină.

MAI PROVIZORIU DECÂT PROVIZORIUL ABSOLUT. MINUNEA DE LA GIROC, PE DRUMUL JUDEȚEAN DJ 595. O lucrare absolut necesară pe drumul județean care leagă Girocul de Timișoara stârnește uimire. Sensuri giratorii cât un colac folosit de copii la piscină, separatoare de sens ce par falnice simboluri ale virilității administratorilor drumului, estetică rutieră … apreciați dumneavoastră. Am solicitat în ședința de consiliu județean din 19 iulie a.c. remedierea acestei lucrări, iar domnul președinte m-a asigurat că se lucrează la reproiectarea a două sensuri giratorii și a promis că întreaga lucrare va fi revizuită. Succes!“, a scris Ioan Sorincău pe Facebook.

Astăzi, marți, 19 decembrie, Consiliul Județean a votat un nou proiect prin care administrația județeană investește alte 2 milioane de euro pentru alte două sensuri giratorii pe același drum.

Cele două sensuri giratorii vor fi realizate la intersecția DJ595 cu str. Jupiter și cu B-dul Soarelui și vor costa peste 11,6 milioane de lei, cu TVA inclus, potrivit studiului de fezabilitate.

Având în vedere faptul că pe DJ595 Timișoara – Giroc configurația actuală a intersecțiilor DJ595 cu str. Jupiter și B-dul Soarelui nu asigură desfășurarea circulației în condiții de siguranță și confort, s-a finalizat elaborarea în anul 2023 a studiului de fezabilitate cu elemente de documentație de avizare a lucrărilor de intervenție pentru obiectivul „Amenajarea a două intersecții DJ595 cu amplasament fosta UM în localitatea Giroc. Pentru realizarea acestui obiectiv conform legislației în vigoare, se impune aprobarea documentației tehnico-economice, respectiv a principalilor indicatori tehnico-economici și a devizului general, conform studiului de fezabilitate cu elemente de documentație de avizare a lucrărilor de intervenție”, se arată în documentația votată de consilierii județeni.  

Consilierul județean PSD, Ioan Sorincău, a contestat însă prețul lucrărilor.

Veți folosi ceva marmură la intersecțiile astea de costă 11 milioane? Cât rezultă metru pătrat de intersecție? Cred că e un preț exagerat pentru două intersecții, dacă aduceți marmură de Carrara și atunci poate ar da prețul acesta? Un studiu de trafic ați făcut? Poate va fi nevoie de a tria bandă pe sens“, a întrebat retoric, Ioan Sorincău.

Grupul PSD ar avea la dispoziție sesizarea Curții de Conturi pe acest caz, având în vedere că într-o perioadă de nici un an se vor executa noi lucrări pe acest tronson de drum.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole