Primăria Timișoara: au început forajele necesare studiului geotehnic pentru viitorul Pod de la Solventul

Primăria Timișoara anunță că au fost începute astăzi forajele pentru studiul geotehnic, pentru viitorul Pod de la Solventul.

“Pentru realizarea studiului geotehnic a sosit o echipă de la Geologic Site pentru prelevarea de probe. Vor fi extrase probe de la adâncimi de 3 metri și 25 de metri, de pe ambele malurile ale canalului Bega. Studiul geotehnic este esențial pentru o fundamentare precisă a oricărei construcții, în special când vorbim de proiecte de mare infrastructură. Toate construcțiile dintr-un oraș implică un studiu geotehnic, dar de mai mici dimensiuni. Având în vedere dimensiunile lucrării, pentru viitorul pod Solventul și inelul patru vest, a venit un echipament mecanizat, special pentru forare la adâncime“, se arată într-un comunicat al primăriei.

Închiderea Inelului 4 Vest implică mai multe proiecte

“În vederea închiderii Inelului 4 Vest, urmează să fie realizat un pachet de proiecte mari de infrastructură în municipiul Timișoara, care include Pasajul Inferior Solventul și Podul Solventul. Ele au rolul de a conecta zona de sud-est cu cea de nord-vest a orașului. La finalul lucrării, conexiunea Str. Gării – B-dul Dâmbovița” va include: 4 benzi de circulație rutieră, 2 linii de tramvai, pistă de bicicletă pe ambele sensuri (cu lățime de min. 1,5m, delimitate de carosabil), trotuar pe ambele sensuri (cu lățime de min. 2m), zonă verde, 700 de metri de drum nou construit, Pod peste Bega, 200 de metri extindere a bulevardului Dâmbovița“, mai precizează sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole