Consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, le bate obrazul aleșilor PNL: proiectul “Șantiere Curate“ nu ar fi trebuit folosit drept pretext pentru “jocuri” politice         

Proiectul “Șantiere Curate“, propus de consilierii USR, legat de gestionarea deșeurilor rezultate din construcții și demolări, a fost respins ieri de Consiliul Local.

Reacțiile nu au întârziat să apară, în condițiile în care consilierii liberali au votat împotriva proiectului – printre care liderul de grup Adrian Lulciuc, care este cercetat de ANI pentru incompatibilitate și conflict de interese sau consilierul local Lorenzo Barabaș care este cercetat pentru incompatibilitate. Lor li s-au alăturat consilierul local PSD, Radu Țoancă, cercetat de ANI pentru fals în declarații și avere nejustificată, viceprimarul Cosmin Tabără, avertizat deja de primarul Dominic Fritz cu retragerea atribuțiilor dacă nu votează cu echipa de conducere din care face parte și care dovedește pe zi ce trece că singura sa utilitate în administrație este votul împotrivă din Consiliul Local. Nu trebuie uitat nici Dan Diaconu, supranumit “Profesorul“, din cauza predicilor interminabile ținute în plenul CLT, fost viceprimar al lui Nicolae Robu și actual consilier personal al șefului CJ Timiș, Alin Nica.

Conform consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, proiectul Șantiere curate nu ar fi trebuit folosit drept pretext pentru “jocuri” politice și le arată liberalilor cât de ipocriți sunt, în condițiile în care se bat cu pumnul în piept că vor binele timișorenilor.

“Îmi pare rău că nu a trecut. Eu am investit timp în care am studiat legea, am discutat cu inițiatorii, cu responsabilii din PMT. Mai mult decât atât, am participat la dezbaterea publică și toate observațiile mele au fost luate în considerare și transpuse în Regulament… cu o singura excepție. Și pentru acea excepție am formulat amendament. Amendamentul meu a vizat eliminarea obligației de a efectua un Audit de demolare, adică o documentație suplimentară, care costa timp și bani, dar care nu este prevăzută de legislația noastră internă și nu e nici vreo normă europeană obligatorie în acest sens. Amendamentul a trecut, proiectul nu… mai înțelegeți voi ceva!  Privitor la cel de-al doilea proiect, ce viza stabilirea măsurilor de protecția mediului în timpul executării lucrărilor de constructii, nu a fost cazul să fac niciun amendament, au făcut inițiatorii amendament cu modificările care se impuneau, dar degeaba, că a picat la vot și acest proiect. Cred sincer că aceste două Regulamente trebuiau tratate cu seriozitate de toți consilierii locali și nu ar fi trebuit folosite drept pretext pentru “jocuri” politice…, asta dacă tot ne batem cu pumnul în piept că vrem binele timișorenilor!“, a declarat Roxana Iliescu.                

Primarul Dominic Fritz a declarat la rândul său că liberalii din Consiliul Local arată că nu apăra interesele orașului  și dau dovadă de o lașitate copilărească, cu detalii AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole