Consilierul județean PNL Cosmin Costa, șeful RAR Timiș, ar putea fi incompatibil cu funcția publică. A fost sesizată Agenția Națională de Integritate

Buletin de Timișoara a sesizat Agenția Națională de Integritate în privința consilierul județean al PNL Timiș, Cosmin Costa.

În urma unei investigații jurnalistice, declanșată ca urmare a unor sesizări din partea cetățenilor, redacția noastră a descoperit că actualul consilier județean PNL deține și funcția de șef de reprezentanță pe Timiș în cadrul Registrul Auto Român, adică este șeful RAR Timiș.

Cosmin Costa a fost numit șef al RAR Timiș în luna februarie 2020, după ce anterior a mai deținut această funcție în perioada 2012-2015.

Potrivit legii acesta nu ar avea voie să ocupe funcții de conducere la regiile autonome şi societățile comerciale de interes național și de aceea a fost formulată o sesizare la ANI pentru a verifica acest aspect.

Cazul este asemănător cu cel al consilierului local PNL, Adrian Lulciuc, care este director al Poștei Timișoara și care acum este cercetat de ANI pentru incompatibilitate cu funcția publică, ca urmare a unei sesizări a Buletin de Timișoara.

Asemănările dintre cei doi merg însă și mai departe.

Ambii au soțiile angajate la Primăria Timișoara. Dacă soția lui Adrian Lulciuc lucrează la Direcția de Investiții, soția lui Cosmin Costa este consilier juridic în cadrul municipalității. Și uite așa se întregește din ce în ce mai clar marea familiei penelistă din primărie.

Reamintim că șeful PNL Timiș, Alin Nica, este și el cercetat de către Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese ca urmare a unei sesizări a Buletin de Timișoara și mai are o plângere pe numele său, tot pentru conflict de interese, la care redacția noastră așteaptă un răspuns oficial dacă va fi cercetat de ANI și în acest al doilea dosar.

De asemenea, Buletin de Timișoara a sesizat Agenția Națională de Integritate și în cazul consilierului local penelist Ștefan Sandu, fost membru PDL, a cărui soție, Diana Sandu, a fost membru în Consiliul de Administrație al Horticola.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole