Colorata mâine-i gata! Reprezentanții Băncii Mondiale plimbați pe la Colterm să facă poze cu Dominic Fritz

Banca Mondială, prin divizia de consultanță, oferă Timișoarei sprijin pentru viitorul sistem de termoficare al orașului, astfel încât Colterm să nu mai fie o povară pentru buget, spune primarul Timișoarei.

“După mulți ani în care pierderile uriașe ale Colterm și căpușarea companiei au fost acoperite din bani publici, căutăm soluții durabile cu specialiștii Băncii Mondiale, împreună cu care am fost astăzi la CET Centru. În trecut, aceștia au mai lucrat la salvarea unor sisteme centralizate de încălzire din fostele state comuniste. Obiectivul acestui parteneriat este ca Banca Mondială să sprijine Municipiul Timișoara în îmbunătățirea capacității noastre de planificare pentru dezvoltarea sistemului de termoficare și eficiența energetică a clădirilor din orașul nostru. Asta înseamnă o reevaluare de la zero a tot ceea ce înseamnă sistem de încălzire centralizată în Timișoara, de la combustibilul pe care îl ardem, distribuție și livrare, la consumatorul final, precum și prioritizarea unor investiții care să reducă cheltuielile și să crească eficiența acestui sistem”, informează primarul Dominic Fritz.

Dacă implementăm o singură soluție a Băncii Mondiale, consultanța va fi gratuită. 

“Pregătim astfel împreună o strategie atât pe termen scurt și mediu, pentru a depăși problemele imediate, dar și una pe termen lung, prin care să ne asigurăm că sistemul centralizat de termoficare devine atractiv chiar și pentru timișorenii care s-au debranșat în anii anteriori. Nu în ultimul rând, un sistem performant de termoficare centralizată va însemna o povară mult mai mică pe bugetul local, ceea ce echivalează cu zeci de milioane de lei pe an pe care îi putem folosi în investiții, în loc de subvenții la prețul gigacaloriei sau pentru acoperirea pierderilor. În curând, împreună cu partenerii noștri internaționali vă vom prezenta și primii pași concreți pe care îi vom face pe acest drum”, mai precizează Dominic Fritz.

VIDEO. “Dă-i comanda dacă ești șef – două luni mai stai primar și te aruncă afară“ – Dominic Fritz a început demolarea construcțiilor ilegale de pe strada Cezar sub amenințarea familiei Stancu: vom continua până când și ultimul metru de teren furat va ajunge înapoi în patrimoniul Timișoarei

Sub amenințări cu dosar penal, de lobby la „oamenii mai mari, la București” și intimidări „stai în banca ta, sunt oameni mai mari ca tine”, primarul Dominic Fritz,  echipele Colterm…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole