CJ Timiș pregătește demolarea Stadionului “Dan Păltinișanu”, deși nu are bani pentru altul nou

Consiliul Județean pregătește documentația necesară demolării Stadionului „Dan Păltinișanu”.

Pentru asta, a scos la licitație serviciile aferente.

Anunțul a fost publicat pe SEAP, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 6 iulie.

“Contractul va avea o clauză suspensivă. Astfel, ordinul de începere pentru întocmirea documentației de dezafectare a stadionului va fi emis doar după promovarea și aprobarea a două hotărâri de guvern. Una, pentru aprobarea principalilor indicatori tehnico – economici (faza studiu de fezabilitate), implicit, a surselor de finanțare, respectiv o hotărâre de guvern de aprobare a  demolării vechiului stadion „Dan Păltinişanu” și construirea unuia nou pe același amplasament. Serviciile de proiectare vor trebui finalizate în cel mult 95 de zile de la ordinul de începere. Licitația cuprinde și asistența tehnică. Aceasta va fi asigurată pe toată perioada de execuție a lucrărilor de demolare, fără a fi percepute costuri suplimentare. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut. Suma estimată pentru documentație și asistență tehnică se ridică la 543.000 lei, cu TVA inclus“, se arată într-un comunicat de presă.

Comunicatul de presă nu vorbește însă nimic despre modul de finanțare, sursa exactă de finanțare și nici nu oferă o perspectivă de timp asupra construirii noului stadion.

Stadionul “Dan Păltinișanu” este închis de la finalul lunii februarie atunci când noctura a cedat de două ori în timpul unui meci, iar Timișoara a devenit rușinea țării sub comanda CJ Timiș, condus de Alin Nica din Dudești.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole