CJ Timiș plătește peste 13.000 de euro pe o hartă. Administrația județeană nu deține drepturile de autor, deci nu va putea să o multiplice

Consiliul Județean Timiș continuă cheltuirea banilor publici pe tot felul de nimicuri, în timp ce nevoile societății sunt altele.

Recent, administrația județeană a cumpărat cu 100.000 de lei “o cușcă“, pe post de parcare, în care pot fi depozitate 12 biciclete, așa cum puteți citi AICI.

La fel de recent, CJ Timiș a plătit peste 17.000 de lei pentru două cine și două prânzuri, care cuprind fructe de mare, trufe, creveți, ficat de rață, tartă cu nuci sau socată naturală, așa cum puteți citi AICI.

De asemenea, Consiliul Județean va finanța cu 800.000 de lei un festival în condițiile în care nu are contracte de întreținere a drumurilor județene, iar unele dintre ele nu au mai fost atât de degradate din anii 90, așa cum puteți citi AICI.

Pe data de 18.05.2020 CJ Timiș a cumpărat prin Sistemul de Achiziții Publice o hartă a traseelor turistice pentru care a plătit 67.400 de mii de lei, aproximativ 13.000 de euro.

Conform descrierii harta este atât în format fizic, cât și digital.

“Harta cuprinde 6 propuneri de trasee turistice în județul Timiș, descrierea obiectivelor turistice aferente traseelor, opțiuni pentru servirea mesei sau cazare, posibilități de agrement, precum si alte informatii regasite in textele furnizate de catre Achizitor“, se arată în datele din SICAP.

Firma care va realiza harta este S.C. SCHUBERT&FRANZKE S.R.L., una cu reputație în domeniu, însă Consiliul Județean nu va deține drepturile de autor asupra hărții, deci după ce va epuiza stocul livrat de 10.000 de exemplare nu va putea multiplica harta respectivă.

“Partea cartografica a hartii Judetului Timis pe suportul careia vor fi integrate cele 6 trasee este realizata de care compania SCHUBERT&FRANZKE SRL, companie care, la data initierii prezentului proiect („Harta traseelor turistice din Judetul Timis”) detine asupra partii cartografice a hartii Judetului Timis drepturile de proprietate intelectuala si industriala. Drept urmare, aceste drepturi nu se transfera Achizitorului ca urmare a realizarii produselor si receptionarii/platii acestora de catre Achizitor“, se mai arată în SICAP.

Interesant este că firma respectă a propus fostei administrații PSDobra realizarea unei broșuri a județului care cuprindea și harți, gratis, având în vedere că broșura cuprinde secțiuni de publicitate, din care compania realiza venituri.

“Consiliul Judetean Timis, in colaborare cu editura Schubert & Franzke va realiza o brosura de prezentare a judetului Timis intr-un tiraj de 5.000 exemplare. Lucrarea va contine alaturi de harti si mai multe sectiuni informative in limbile romana si engleza despre judetul Timis. Consiliul Judetean Timis nu are nici un fel de implicare financiara sau foloase materiale de pe urma realizarii acestei brosuri. Acest proiect va fi finantat prin inserarea de reclame publicitare ale agentilor economici, servicii prestate contra cost de catre Editura Cartografica Schubert & Franzke“, se arăta în adresa de informare din luna mai 2020.

Harta recent cumpărată de CJ Timiș cuprinde conform achiziției “opțiuni pentru servirea mesei sau cazare, posibilități de agrement“, însă cum administrația condusă de Alin Nica este de o opacitate feroce și nu comunicat nimic public despre acest proiect nu știm dacă respectivele “opțiuni“ se constituie ca venituri din publicitate sau nu, deoarece în acest caz CJ Timiș nu ar fi trebuit să plătească nimic pe harta respectivă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole