CJ Timiș îngroapă 12 milioane de lei într-un studiu de fezabilitate. Se dorește realizarea unui traseu al centurii feroviare a Timișoarei

Vicepreședintele USR al CJ Timiș, Cristian Moș, anunță traseul centurii feroviare a Timișoarei – a fost lansată licitația pentru studiul de fezabilitate

Vicepreședintele USR al CJ Timiș, Cristian Moș, a declarat că Timișoara trebuie să aibă o centură feroviară care să scoată traficul de marfă din centrul orașului.

Fiind responsabil direct de drumurile județene în cadrul administrației din care face parte și, mai nou, de pistele de biciclete, încă inexistente, Cristian Moș se lansează și în domeniul feroviar.

Așa se face că vicepreședintele USR al CJ Timiș, împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Timiș, și-au propus să realizeze un traseu de cale ferată care să ocolească centrul orașului prin comunele alăturate Timișoarei.

 „Centura feroviară este o necesitate pentru un oraș de calibrul Timișoarei, așa că ne-am propus să realizăm un traseu cu racord la magistrală în Remetea Mare, trecând prin Ghiroda, Giarmata, Pișchia, Sânandrei și racord la linia Ronaț – Arad. Consiliul Județean a lansat licitația publică pentru întocmirea studiului de fezabilitate necesar realizării rutei feroviare”, a declarat Cristian Moș, vicepreședintele CJ Timiș.

Conform CJ Timiș, valoarea estimată a contractului conform studiului de piață realizat este de 9.800.000 lei, la care se adaugă 2.352.000 lei TVA, valoarea totală fiind de 12.152.000 lei cu TVA, din care 800.000 pentru anul 2022.

Firmele interesate de realizarea documentației pot depune oferte până pe 20 iulie.

Câștigătorul licitației va avea la dispoziție 12 luni pentru predarea studiului de fezabilitate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole