Timișoara: demolarea garajelor continuă – 150 de garaje sunt vizate de consilierul local Roxana Iliescu – sunt amplasate pe Gh. Lazăr, Dâmboviței, zona Dacia, Amforei sau Intrarea Umbroasă

Consilierul local din Timișoara al Partidului Pro România, Roxana Iliescu, a anunțat astăzi că a depus la primărie șase noi proiecte de hotărâre ce vizează declararea de interes public a terenului, proprietatea Municipiului Timișoara, pe care sunt construite garaje, în vederea demolării.

Potrivit consilierului local, în toate este vorba despre 150 de garaje.

Continui cu proiectele ce vizează demolarea garajelor în vederea amenajării, modernizării diferitelor zone din cartierele Timișoarei, prin amenajarea în principal de locuri de parcare, spații verzi și trotuare civilizate! În toate locațiile în care merg, invariabil, constat faptul că mașinile sunt parcate haotic, pe spațiu verde sau blocând trotuare (acolo unde sunt, dar în multe zone nu există trotuare), chiar alei de acces. Mare parte din aceste garaje sunt focare de infecție, nefolosite sau folosite ca veritabile depozite pentru diverse, mai puțin pentru parcarea mașinilor. Vă anunț faptul că în cursul zilei de astăzi am depus la primărie un număr de 6 noi proiecte de hotărâre ce vizează declararea de interes public a terenului, proprietatea Mun. Timișoara, pe care sunt construite garaje, în vederea demolării acestora“, a declarat Roxana Iliescu.

Terenurile vizate sunt următoarele:

📌terenul din spatele blocurilor de pe Bld. Gh. Lazăr nr. 36, scara B și C – 20 garaje;

📌 terenul din spatele blocurilor de pe Bld. Gh. Lazăr nr. 38 – 34 garaje;

📌terenul din spatele blocurilor de pe Str. Intrarea Umbroasă – 32 garaje;

📌terenul din spatele bazei sportive de pe Str. Amforei – 35 garaje;

📌terenul situat pe Aleea Libelulei, în spatele bazinului de înot din zona Dacia – 18 garaje;

📌terenul situat în spatele blocurilor din Bld. Dâmboviței nr 62 – 11 garaje.

Demolarea poate începe, cu declararea terenurilor ca fiind de interes local.

Pentru cele șase locații am transmis fotografii de la fața locului si solicitat verificarea juridică a terenurilor respective încă din 11.10.2021 De atunci si până la acest moment am avut nenumărate întâlniri la primărie, în principal cu funcționarii din Direcția de Patrimoniu, Biroul garaje, dar și cu primarul Fritz și viceprimarul Lațcău. S-au făcut verificări, identificat CF-urile cu nr. top afectate de garaje, au fost identificate contractele de închiriere, Autorizațiile de construire, s-au efectuat verificări inclusiv la Compartimentul de fond funciar si Serviciul Juridic. Toate datele relevă faptul că din punct de vedere juridic procedura privind demolarea acestor garaje poate începe, primul pas fiind declararea de interes public a acestor terenuri, ceea ce am făcut astăzi“, mai arată consiliul local Pro România.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole