CJ Timiș îi va construi lui Alin Nica, la Dudeștii Noi, stație de reîncărcare a mașinilor electrice

Consilierii județeni din Timiș se întrunesc miercuri, 30 martie, în ședință ordinară de plen.

Pe ordinea de zi apare și un Proiect de Hotărâre prin care se propune trecere a 25 mp dintr-un bun imobil, din domeniul public al Comunei Dudeștii Noi, în domeniul public al Județului Timiș și declararea acestuia ca fiind bun de interes public județean.

Preluarea suprafeței de teren este necesară pentru ca administrația județeană să solicite fonduri pentru realizarea de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice chiar în localitatea de domiciliu a actualului șef al CJ Timiș, Alin Nica.

“(…) Pot fi finanțate prin Program proiectele depuse de către solicitanții prevăzuți la art. 9 care: […] b) sunt proprietari, administratori, locatari sau comodatari ai terenului pus la dispoziție pentru realizarea proiectului, conform declarației pe propria răspundere din cererea de finanțare; c) imobilul este liber de sarcini, nu face obiectul unui litigiu în curs de soluționare la instanțele judecătorești, nu face obiectul vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, nu face obiectul procedurii de expropriere pentru cauză de utilitate publică (…)“, se arată în Proiectul de Hotărâre pe care îl puteți consulta la finalul articolului sau AICI.

Așadar, dacă Proiectul de Hotărâre va trece de votul consilierilor județeni, CJ Timiș va aplica pentru ca în comuna șefului CJ Timiș să fie construită o asemenea facilitate.

“Având în vedere prevederile art. 108 din Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, una din modalitățile prin care Consiliul Județean Timiș poate aplica la acest program în calitate de solicitant este aceea de a deține un drept de proprietate asupra imobilelor de pe raza unor UAT-uri, pe care urmează a fi amplasate stațiile de încărcare“, se mai arată în PHCJ.

Ne punem întrebarea de ce este necesară această stație la Dudeștii Noi? deoarece din documentele oficiale nu aflăm motivarea investiției. Sau câte mașini electrice există în această comună pentru că conform subprefectului PSD de Timiș, Sorin Ionescu, în tot județul sunt înmatriculate puțin peste 400 de asemenea mașini.

La fel de interesant este și faptul că cel care girează cu semnătura această “măgărie“ marca Alin Nica, este vicepreședintele USR al CJ Timiș, Cristian Moș, care nu pare deranjat de această situație și validează un asemenea proiect, deoarece Alin Nica și-a delegat aproape toate atribuțiile către administratorul public și vicepreședinții CJ Timiș, pentru a scăpa astfel de semnarea de acte care i-ar putea atrage la un moment dat chiar și răspunderea penală.

Consiliul Județean Timiș arată pe zi ce trece ca “pușculița de doi bani“ a lui Alin Nica și acoliții săi, pentru trebuie amintit că recent firma tatălui consilierei personale a lui Alin Nica a primit de la CJ Timiș un contract de lucrări, faptul semnalat în exclusivitate de Buletin de Timișoara, AICI.

La fel, o firmă de avocatură folosită de Alin Nica în scop personal a avut încheiat un contract de consultanță juridică cu o asociație în cadrul căreia CJ Timiș este membru și finanțator important, despre care puteți citi AICI.

Consiliul Județean Timiș devine tot mai clar comuna Dudeștii Noi, deoarece activitățile fostului primar de sat sunt continuate la nivel de administrație județeană, pentru că opoziția la asemenea acțiuni nu există.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole