Ce s-a ales de visele vândute cetățenilor de USR! Vicepreședintele USR al CJ Timiș, Cristian Moș, apără sinecurile politice ale liberalilor

Buletin de Timișoara v-a dezvăluit, ieri, în exclusivitate, într-un articol pe care îl găsiți aici, cum fonduri publice alocate de CJ Timiș și de primăriile din județ către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Deșeuri Timiș ajung și la o firmă de avocatură folosită de șeful CJ Timiș, Alin Nica, în scop privat.

Redacția noastră a solicitat un punct de vedere vicepreședintelui USR al CJ Timiș, Cristian Moș, care este președintele respectivei asociații și în mandatul căruia a fost încheiat contractul.

“Achiziția de servicii juridice realizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș s-a realizat în contextul în care asociația nu are un departament juridic intern și derulează contracte importante cu diferite entități private care, în general, se prezintă la masa discuțiilor însoțiți de firme puternice de avocatură. Contractul de servicii juridice la care faceți referire în articolul din publicația dumneavoastră are aceași valoare cu contractul similar derulat în anul 2020 și prevede furnizarea de servicii juridice pentru perioada aprilie – dec. 2021. Este vorba despre o achiziție directă din catalogul electronic de pe SICAP“, a transmis Cristian Moș.

Deși în articol arătam cum Alin Nica a angajat firma de avocatură respectivă într-o speță personală, vicepreședintele USR al CJ Timiș, Cristian Moș, se face că nu înțelege, chiar cu dovada în față, probabil pentru a nu își supăra șeful.

“Precizez că în decursul acestui an am participat la mai multe întâlniri de lucru unde am solicitat personal prezența unui avocat din partea ADID, relația contractuală cu firma de avocatură menționată desfășurându-se fără sincope din punctul meu de vedere. Totodată precizez că păstrez o legătură profesională cu colegii mei din Consiliului Județean Timiș și nu dețin informații legate de contractele personale pe care aceștia le au în derluare“, a mai precizat vicepreședintele USR al CJ Timiș.

Am solicitat un punct de vedere și liderului de grup al consilierilor județeni USR din CJ Timiș, plusistul Raul Olajos. Acesta nu are însă un punct de vedere propriu.

“Mentionez ca actiunea si decizia de a contracta servicii juridice este in sarcina aparatului executiv si al responsabililor institutiei mentionate de dvs. Voi ruga reprezentantul Usrplus din aparatul executiv (n.r. funcționarii din CJ!!!) sa vina cu un punct de vedre catre dvs.“, menționează Raul Olajos.

Remarcăm totuși că spre deosebire de liberali, adică Alin Nica, cercetat de ANI pentru conflict de interese, “penalii“ Cosmin Șandru și Nicolae Bitea, cărora le-am cerut un punct de vedere la dezvăluirile făcute și nu au răspuns, cei de la USR dau dovadă că sunt mai civilizați și își asumă funcțiile pe care le ocupă.

Concluzia însă este că USR Timiș nu mai dă doi bani pe sloganurile de campanie și intrați la butoanele puterii, “oamenii noi” au preluat toate mecanismele pe care le denunțau în chinuri, zvârcolindu-se pe caldarâm, iar acolo unde pot să intervină se fac că nu văd și nu pricep. Ghinion! pentru cei care i-ați crezut. Aveți acum încă o dovadă că nimic nu se schimbă, totul se transformă, inclusiv useriștii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole