Castelul Huniade rămâne închis. Consiliul Județean Timiș ratează accesarea de fonduri europene pentru proiectul evaluat la 40 de milioane de euro

Reabilitarea Castelului Huniade din centrul Timișoarei nu se va produce prea curând.

Consiliul Județean Timiș, condus de “specialistul“ în fonduri europene Alin Nica din Dudești, cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru mai multe posibile conflicte de interese, a ratat în luna mai 2022, finanțarea prin PNRR pentru Castelul Huniade, așa cum puteți citi AICI.

Un alt mecanism de finanțare ar fi putut fi Programul Operațional Regional, gestionat de Agenția de Dezvoltare Regională Vest, însă, nici aici, “specialiștii“ aduși de PNL Timiș în administrația județeană nu au găsit soluțiile necesare pentru a putea accesa fonduri europene, spune directorul ADR Vest, Sorin Maxim.

Din păcate pe următorul program vom avea o regulă care spune că proiectele care au fost reziliate din motivele care țin de beneficiar nu vor mi pute fi redepuse. Deci la noi pe POR nu, deoarece acele proiecte întrerupte de beneficiari au generat o pierdere de resurse. Cred că nu este foarte optim să își scoți la licitație Strategia de Dezvoltare, în al doilea rând este important ca proiectele să fie gândite în interiorul instituțiilor pentru a fi văzute de instituție înainte de a fi lansate, lucru care este valabil și pe partea de implementare“, a spus Sorin Maxim, într-o conferință de presă.

Conform cifrelor avansate de Consiliul Județean, reabilitarea Castelului Huniade costă aproximativ 40 de milioane de euro, bani pe care administrația județean nu îi are.

Chiar și fără a identifica o sursă de finanțare pentru execuția lucrărilor, Consiliul Județean a luat decizia de va toca 1,5 milioane de euro pentru Proiectul Tehnic, documentație devenită inutilă în condițiile în care nu se vor putea scoate la licitație lucrările, așa cum puteți citi în articolul “CJ Timiș plătește 1.5 milioane lei unei firme din Iași acuzată de mai multe țepe pentru proiectul tehnic al Castelului Huniade, deși a ratat fondurile PNRR pentru modernizarea obiectivului“.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole