Căminele studențești ale Universității de Vest vor fi dotate cu aparatură destinată dezinfecției şi sterilizării aerului

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) anunţă demararea proiectului „Sprijin pentru Universitatea de Vest din Timişoara în contextul SARS-CoV-2”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru diminuarea riscului de propagare a infecţiei cu SARS-CoV-2 în sistemul public de educaţie universitară.

În cadrul proiectului, care se va derula pe o perioadă de 22 de luni, începând din noiembrie 2021, UVT va fi dotată cu aparatură destinată dezinfecţiei şi sterilizării aerului, de tipul nebulizatoarelor.

Purtătorul de cuvânt al UVT, Horea Băcanu, a precizat, că „aceste echipamente vor fi montate în toate cele 23 de locaţii ale universităţii, inclusiv în căminele studenţeşti”.

Demararea proiectului este considerată data începerii procedurii de achiziţie de aparatură destinată diminuării riscului de propagare a infecţiei cu SARS-CoV-2, în cadrul apelului de proiecte POIM Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză, în contextul pandemiei de COVID-19 şi al consecinţelor sale sociale.

Prin implementarea proiectului, cele 23 de locaţii ale UVT vor fi dotate cu echipamente şi aparatură tehnologică de ultimă generaţie, precum terminale de acces şi control încorporate, cu recunoaşterea facială şi detectoare de temperatură, sisteme de control acces pe bază de termoscanare, porţi de dezinfecţie cu sistem de pulverizare pentru trafic intens precum şi nebulizatoare/atomizoare pentru dezinfecţia şi sterilizarea aerului, menţionează un comunicat al UVT.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de peste 1.200.000 de lei şi reprezintă finanţare 100% nerambursabilă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole