Camerele video din comune își fac treaba. La Șag a fost depistat un cetățean care arunca gunoaie și un elev care a vandalizat căsuțele de lemn

Camerele video montat de Primăria Șag pe raza localității își dovedesc utilitatea.

Poliția Locală a identificat două cazuri recente, pe baza imaginilor video de pe camerele de supraveghere.

“Un astfel de caz a fost depistat de polițiștii locali în data de 17.05.2022, pe strada a-XX-a, unde un locuitor al comunei Șag a fost surprins în timp ce abandona mai mulți saci cu deșeuri pe domeniul public lângă clopotele de reciclare sticle. Acesta a fost sancționat cu 2500 de lei conform HCL 15/31.05.2021.   Poliția Locală atrage atenția că astfel de verificări sunt organizate permanent, iar cei surprinși vor fi sancționați drastic“, se arată într-un comunicat.

un elev care a vandalizat căsuțele de lemn

“În timpul verificării camerelor de supraveghere video din comuna Șag, în data de 16.05.2022, in jurul orei 16:40 am constatat faptul că o persoană de sex masculin lovește cu mâinile și picioarele căsuțele din lemn din fata Căminului cultural degradând și deteriorand un număr de 3 căsuțe. Persoana a fost identificată in persoana unui elev de 11 ani (R.D.O), din localitatea Șag. Părinții acestuia au fost sancționați contraventional conform HCL15/31.03.2021 cu amendă în valoare de 2500 lei și măsură complementară, refacerea căsuțelor. Avem rugămintea ca părinții sa îi atenționeze pe copii referitor la distrugerea de bunuri. Facem apel si la conducerea Școlii, pentru a se implica mai mult în educația civică a noilor generații. În ce ne privește, vom sprijini procesul educativ, dar în același timp vom fi drastici și coercitivi cu cei care distrug bunurile comunității, cu cei care nu respectă normele civice, indiferent de vârstă, indiferent de persoană și vom aplica fără excepții, prevederile legale!“, mai precizează sursa citată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole