METEO. Cod galben în Timiș de vânt puternic și averse însoţite de descărcări electrice

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de vânt puternic, valabilă până miercuri dimineaţa în zone din 15 judeţe.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 31 octombrie, ora 10:00 – 1 noiembrie, ora 3:00, vântul va avea intensificări în Banat şi în Crişana, precum şi în Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Meridionali, cu viteze în general de 55 – 65 km/h. La altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depăşi chiar şi 80 – 100 km/h.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Alba, Argeş, Arad, Bihor, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Timiş şi Vâlcea.

Meteorologii precizează că vântul va avea intensificări temporare şi în Moldova, cu viteze în general de 45 – 50 km/h, iar în jumătatea nord-vestică a teritoriului vor fi şi averse însoţite de descărcări electrice, cantităţile de apă depăşind pe arii restrânse 15 – 20 l/mp.

Pagube produse de furtună în Timiș

Furtuna a produs pagube în mai multe localități din Timiș. Pompierii au fost solicitați pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil sau pe mașini sau să scoată apa dintr-un…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole